LadyVu.com

Što ako je bol u prsima?

što učiniti ako je bol u prsimaS takvim fenomenom, kada se upale grudi, naišao je na mnogo djevojaka, ali što učiniti o tome, ako se bol nastavi za dugo vremena, ne znaju svi. U takvim situacijama, to sve ovisi o tome što je točno uzrokovalo pojavu simptoma.

bol u prsima prije menstruacije - norma?

Većina mladih djevojaka, kad imaju bolne grudi prije menstruacije, panike, jer što učiniti kad oni ne razumiju.

U stvari, poduzimati nikakve radnje u takvim situacijama nema potrebe, jer je bol u ovom trenutku, zbog hormonalnih promjena. Povećanje koncentracije spolnih hormona u aktivnog razdoblja dovodi do povećanja žljezdanog tkiva. Kao rezultat toga, grudi blago povećava u veličini, vrlo su osjetljivi. U pravilu, s početka menstruacije takvih simptoma nestaju same od sebe.

U nekim slučajevima potrebno je alarm?Ako bol u prsima već neko vrijeme, 3-5 dana, intenzitet boli i karakter se ne mijenja, potrebno je upozoriti i zatražiti savjet liječnika.

U slučajevima kada žena ne zna što učiniti ako se prsa s crvenilom, natečene i bolne, groznica, potrebno je, prije svega, popiti piće ili protuupalno antipiretičke (ibuprofen, Nimesil) i potražiti liječničku pomoć. Takvi simptomi mogu ukazivati ​​na takve povrede kao mastitis. Najčešće se susreće dojilja.

Što ako je upaljeno bradavica?

Takvi simptomi su obično povezane s hormonalnim cikličkih promjena u tijelu. Međutim, ako nakon 3-4 dana bol ne nestane, potrebno je čuvati. Nakon ovog simptom može biti popraćena više bolesti dojke. Najopasniji od njih je Pagetove bolesti, koja je karakterizirana upalom u prsima, a može transformirati u maligni oblik.

Što ako djevojka prsima boli?

bolne grudi prije menstruacije što učiniti

Takav se obično promatra u pubertetu - u 11-13 godina. Bol u takvim slučajevima blage i nemaju stalnu prirodu - bol nestaje, a nakon nekog vremena ponovno pojavio. To je zbog, prije svega, varijabilnost u hormonalnim razinama, kao i intenzivniji rast žlijezde.

Također bol kod mladih djevojaka u dojci može biti izazvan rastom samih žlijezde. Tako postoji hyperextension kože koji može uzrokovati bol bol. Kada jako izražena sindrom boli mogu se primijeniti analgetici (ibuprofen, nimesulid).

Video: Bol u prsima, laktovi, ramena, glavu s dips

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Tuga grudi tjedan dana prije menstruacijeTuga grudi tjedan dana prije menstruacije
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Mjesec prošao, a bol u prsimaMjesec prošao, a bol u prsima
Jesu li bolne grudi u trudnoćiJesu li bolne grudi u trudnoći
Bol u trbuhu, i bez mjesečneBol u trbuhu, i bez mjesečne
Bol grudi - uzrociBol grudi - uzroci
Zašto prije menstruacije bolne grudi?Zašto prije menstruacije bolne grudi?
Oticanje mliječnih žlijezda - uzrociOticanje mliječnih žlijezda - uzroci
Ogorčena prsa i trbuhOgorčena prsa i trbuh
Bol u prsima, a ne mjesečnoBol u prsima, a ne mjesečno
» » » Što ako je bol u prsima?