LadyVu.com

Jesu li bolne grudi u trudnoći

Bol grudi u trudnoći

Bol u prsima - to je jedan od vjerojatnih znakova trudnoće, koja se pojavljuje u gotovo svim trudnicama.

Zašto bol grudi u trudnoći?

Grudi prvorotkonja žena ima male žlijezde, a sama tkivo prostate je još uvijek nedovoljno razvijena. Grudi od trudnica počinje razvijati pod utjecajem progesterona (hormon koji osigurava normalan tijek trudnoće). Osim toga, u prvom tromjesečju trudnoće povećavaju sintezu prolaktina povišen deset puta, a njegov utjecaj je aktivno restrukturiranje dojke u prvih 12 tjedana trudnoće. Imati više žljezdanog tkiva, mišićno tkivo zamjenjuje masti i sa žlijezdom. Vizualno prsa trudnica da nabubri, povećanje u veličini, tamnije bradavice, čak i venska mreža mogu se pojaviti: prsa polako obnavlja u vrijeme kada su žlijezde počinju proizvoditi mlijeko.

U svim ženama, te pregrađivanje pojavljuju na različite načine iu različitim redovima. Ponekad je pitanje da li je dojke kod trudnica odgovoriti da ne, pogotovo u usporedbi s boli na prvi hranjenje boli. No, najviše od svega, kao što su bol u prsima kod trudnica, podsjeća na bol u prsima prije početka menstruacije. To je bolan, otvrdnu i bolan na palpaciju prsa, s pritiskom na bradavici najčešće u drugoj polovici trudnoće postali ugledni kapi kolostrum (Prozirna ili bjelkasta ljepljiva tekućina).

bol u prsima tijekom trudnoće - što učiniti?Prije svega, kako bi se smanjila bol u prsima može pomoći posebno donje rublje. Za ovaj poseban grudnjak trudnice preporuča se trudnicama. Jeli smo takve odjeće ne trebate pokupiti rublje u skladu sa sljedećim zahtjevima:

  • to ne bi trebalo stisnuti dojku da se vrlo prostran i udoban;
  • ne sadrži „sjeme” i čvrste rubove;
  • podignite prsa, olakšavajući normalnu cirkulaciju krvi u njemu;
  • Izrađen je od jednostavnih materijala ne sadrže sintetiku;
  • kao rast promjene dojke na odgovarajuću veličinu.

Pravilno njegu grudi tijekom trudnoće uključuje dnevni sebi tretman s toplom vodom, ali ne pretjerivati ​​sa sredstvima za njegu kože. Ne prehladiti grudi kako bi se spriječilo mastitisa.

Ako kolostrum je pušten puno u grudnjaku staviti posebne jastučiće koji će ga apsorbiraju, što im je potrebno redovito mijenjati. poput boli u prsima u trudnoći Od drugog tromjesečja počinje pripreme za hranjenje bradavicu: kontrastne brisanje, zračnim kupeljima, kao i za sprečavanje bradavica pukotine liječnik može preporučiti tematska UV ozračenja bradavice.

grudi masaža kružnim pokretima za trudnoću previše korisno - poboljšava cirkulaciju krvi i ublažava bol.

Do 12 tjedana boli u prsima obično se smanjuje ili održavanja. Ako se bol ne ide loptu prejako, tu je lokalni brtve u prsima, mijenja svoju boju, gnojni ili krvavi iscjedak - treba odmah potražiti liječničku pomoć.

Video: bol grudi kod žena (što učiniti s boli liječnika savjete.)

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kada počinje boljeti prsa tijekom trudnoće?Kada počinje boljeti prsa tijekom trudnoće?
Iscjedak iz grudi u trudnoćiIscjedak iz grudi u trudnoći
Tuga grudi u trudnoćiTuga grudi u trudnoći
Bolest dojke i trudnoćaBolest dojke i trudnoća
Prestao sam povrijeđen grudi u trudnoćiPrestao sam povrijeđen grudi u trudnoći
Mjesec prošao, a bol u prsimaMjesec prošao, a bol u prsima
Strije na grudi u trudnoćiStrije na grudi u trudnoći
Kako Big bradavice tijekom trudnoćeKako Big bradavice tijekom trudnoće
Bolne bradavice tijekom trudnoćeBolne bradavice tijekom trudnoće
Grudi u ranoj trudnoćiGrudi u ranoj trudnoći
» » » Jesu li bolne grudi u trudnoći