LadyVu.com

Struktura ženskih dojki

Struktura ženskih dojki

Ženski rak dojke ili rak dojke - je organ koji proizvodi mlijeko potrebno za hranjenje beba. Ona je postavio osobu već u desetom tjednu intrauterini rast.

Prije početka puberteta mliječnih kanala povećati malo i na pubertetu grudi počinju naglo rasti, rasti i granaju mliječnih kanalića, razvijati lactocytes, raste žljezdane i vezivnog žlijezde tkiva, lobules se formiraju, a njihov broj je u porastu, tu je i pigmentacija areola i bradavice. Puna zrelost grudi dođe vrijeme rađanja.

Kako se žene grudi?

Mliječne žlijezde pokriva glatku kožu. U bradavici dojke s centra nalazi areole, koja sadrži znoj i žlijezde lojnice.Struktura ženskog dojke žljezdanog tkiva predstavljen kanalima različitih promjera, masti i vezivnog tkiva, tvoreći dio.

Glavna strukturna komponenta dojke je alveole, što je neka vrsta balona. Njegova unutrašnjost je obložena stanice, čiji je zadatak da razvije mlijeko (lactocytes). Od susjednih alveola živaca i krvnih žila. Tijekom trudnoće, a alveole su povećane, tako da se nakon poroda za početak proizvodnje mlijeka. Kombinirajući 150-200 alveole je kriška, Udruga 30-80 lobules - udio. Uređaj 15-20 ženska prsa izolira frakcije koje imaju cijevi spajaju jedna s drugom, a završava u bradavice. Za podizanje bradavice su odgovorni mišićna vlakna se nalaze u areole.

Između režnjeva i lobules se vezivno tkivo, oblikuju vrstu prsima kavez.

uređaj ženskog dojke

Pogotovo operacija grudi

Oblik i veličina grudi se određuje omjer vezivnog, žljezdanog i masnog tkiva.

Hormoni i hranjive tvari do mliječne žlijezde se isporučuju kroz arterije. Tekućina za istjecanje događa preko limfatičnog i venskih žila. protok krvi u grudi povećava tijekom trudnoće, menstruacije, seksualne aktivnosti.

Struktura ženske grudi ovisi o ženinom dob, faze ciklusa, stanju hormonska, razina razvoja reproduktivnog sustava, trajanju trudnoće i, naravno, dojenje. Do početka mjesečnog tkiva dojke oteklina, grudi postaje mlohav i edematozno.

U grudima 20-25 godina s homogenom strukturom i širinom premammarnogo staviti manje od 5 mm. 25-40 godina - razdoblje funkcionalnu aktivnost dojke. Mliječni cijevi obložene epitela dojke zidovi pojavljuju sprigs izlučivanje vezikule. U premenopauzi rasipanje javlja žljezdanog tkiva. S godinama, broj žljezdanog parenhim smanjuje se javlja vlaknast atrofija tkiva. U postmenopauzi žljezdanog tkiva u potpunosti zamjenjuje masti.

Video: grudi

Video: Ženski dojke. Struktura i njegu

Video: Černjihiv: Anatomija sport trenirati žene grudi

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Difuzna fibroadenomatosis dojkeDifuzna fibroadenomatosis dojke
Involutive promjene mliječne žlijezdeInvolutive promjene mliječne žlijezde
Fibrotiznih promjene mliječne žlijezdeFibrotiznih promjene mliječne žlijezde
Oticanje mliječnih žlijezda tijekom trudnoćeOticanje mliječnih žlijezda tijekom trudnoće
Tumor u mliječnoj žlijezdiTumor u mliječnoj žlijezdi
Bolest dojke i trudnoćaBolest dojke i trudnoća
Grudi duktalni ectasiaGrudi duktalni ectasia
Fibroza dojkeFibroza dojke
Fibromatoze dojkeFibromatoze dojke
Bradavice u trudnoćiBradavice u trudnoći
» » » Struktura ženskih dojki