LadyVu.com

Grudi u ranoj trudnoći

prsa u ranoj trudnoći

Prsa - to je praktički prvi organ koji prolazi kroz promjene tijekom trudnoće. Čak i kada je test na trudnoću još uvijek nije u stanju pokazati nešto, prsa već počinje mijenjati i obavijestiti ženu o nastanku dugo očekivani čudo.

Kako utvrditi trudnoću u prsima?

U vrlo ranim fazama trudnoće dojke prima signal s hormonalni sustav da je vrijeme da se pripreme za rane laktacije. A grudi odmah započinje proces pripreme.

Na koji način? Među vidljiv i opipljiv promjena - bol i dojki, povećana peripapillary areolas, njihove tamnjenje. Bol u prsima u ranoj trudnoći otprilike isti kao bolesne i izlije prije menstruacije. I tako se prvi put može prihvatiti ove osjećaje kao znak nadolazeće menstruacije. No, ovdje se povećava i potamne bradavice - to je siguran znak trudnoće.Od ostalih znakova trudnoće u prvom tjednu - dojke varira u veličini i nešto promijeniti oblik. To je zbog širenja mezhprotokovyh prostorima. Iz tog razloga, dojke postaje čvršća na dodir.

Promjene težine i dojke - teži oko 150-200 g na prvorotkonja žena, i 300-900 grama - od poroda. Tijekom dojenje može dodatno povećati, tako da budu spremni za to. Što se tiče činjenice da na kraju razdoblja laktacije, ponovno je smanjen u veličini, da tako kažemo - deflate. I to može dovesti do strija na grudima i progib.

Da bi to spriječili, potrebno je pravilno brinuti za nju tijekom cijele trudnoće. Douches posebna krema za strije, pravilno se podudaraju odjeće - sve je to jamstvo da vaše grudi će biti lijepa i privlačna, a nakon hranjenja.

Oko kraja prvog tromjesečja, što je 12. tjednu trudnoće, od dojke počinje stajati kolostrum trudnica - žućkasta tekućina, nejasno podsjeća na mlijeku, ali više prozirna i vodenasta. Nakon rođenja, otprilike 3-5 dana to će postati punopravni mlijeko. Naravno, pojava kolostruma ne događa uvijek - neke žene ne pokazuju u svom do isporuke. A to je i normalno varijanta.

U istom razdoblju, bol u prsima je smanjena ili čak dolazi. No, može se vratiti u trećem tromjesečju - ne uznemirujte se ako se to dogodi. Tijelo zna da će uskoro u istom razdoblju laktacije i aktivno priprema za njega.

Video: Zašto su natečene grudi prije menstruacije?

Video: Najraniji znakovi trudnoće i moj prvog tromjesečja.

Video: Prirodno liječenje i prevencija prehlade i groznice tijekom trudnoće i dojenja

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kada počinje boljeti prsa tijekom trudnoće?Kada počinje boljeti prsa tijekom trudnoće?
Iscjedak iz grudi u trudnoćiIscjedak iz grudi u trudnoći
Tuga grudi u trudnoćiTuga grudi u trudnoći
Prestao sam povrijeđen grudi u trudnoćiPrestao sam povrijeđen grudi u trudnoći
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Mjesec prošao, a bol u prsimaMjesec prošao, a bol u prsima
Jesu li bolne grudi u trudnoćiJesu li bolne grudi u trudnoći
Kako Big bradavice tijekom trudnoćeKako Big bradavice tijekom trudnoće
Bolne bradavice tijekom trudnoćeBolne bradavice tijekom trudnoće
Prsa rendgenska u ranoj trudnoćiPrsa rendgenska u ranoj trudnoći
» » » Grudi u ranoj trudnoći