LadyVu.com

Kako Big bradavice tijekom trudnoće

Bolne bradavice tijekom trudnoće: Je li to pravilo?Trudnoća - čarobno vrijeme u životu žene. S kojim je povezano riječ „trudnoća”, sama? Rastuća trbuh, dugo očekivani wiggling dijete, uzbudljivo priprema za svoj izgled, spori hod „patka-majka.” Prvi znakovi trudnoće kao što su jutarnje mučnine, umor, vrtoglavica i oštar porast u mliječnim žlijezdama, nije ugodno, ali ipak su naišli na gotovo svaki trudnica. Promjene u fizičkom stanju žena počinje primjećivati, u pravilu, u četvrtom tjednu. Jedan od prvih razdoblja ofenzivne „prekrasnoj poziciji” počinje osjećati žensku dojku.

Osjetljivost i bradavica boli u trudnoći

Bradavice u trudnoći, kao i cijelog tijela, počinju mijenjati ni u drugom mjesecu. Samo na petom tjednu žena vidi i osjeća veliku metamorfozu: nekad ružičaste i nježne bradavice postaju tamnije i gruba na dodir. Usput, osjećam ih postaje lako: osjetljivost dramatično povećava i može čak ići u boli. Mnoge žene se žale da je trudnoća svrbež bradavice, a ponekad mogu formirati nešto poput kore. To je normalna reakcija na grudi u trudnoći. Uostalom, ona se priprema za važan zadatak - hranjenje beba. Što se događa s tijelom od anatomskog stajališta, zašto bradavice tako promijenila? Neka je to lice.

Zašto bolovima bradavice u trudnoći u pogledu anatomije

S početka oplodnje, žensko tijelo počinje na žestoki tempo proizvoditi važan hormon prolaktin, koji je odgovoran za očuvanje i uspješan tijek trudnoće. Bradavice tijekom trudnoće, kao i ona dojke može se značajno povećati u veličini. Prolaktin je odgovoran za uspješno dojenje u budućnosti, te u ranoj trudnoći grudi bradavice i promjene tkiva zbog činjenice da, ako su žice povezane s hormonskih receptora dojenje. Krv se počinje aktivnije cirkulira, a time raste, areola i samu bradavicu. U tom slučaju, bradavica kože jedva zadržao korak s brzim rastom areolas, što je rezultiralo u drugom stanju, a mogu osjećati nelagodu u obliku boli i izuzetne osjetljivosti. To je normalno i ne bi trebalo brinuti.

Oticanje i boja bradavice tijekom trudnoćeKao što je već navedeno, bradavice tijekom trudnoće i cijela dojka u pravilu imaju tendenciju da se poveća na veličinu u prvom tjednu. Glavni razlog za to - širenje mlijeka excretory kanalima. Tu je, opet, s budućnosti: novorođenče treba imati u prvoj minuti svog života da bi mogli lako i jednostavno hvatanje bradavice. Jednom dojenje je završena, sama dojke, u pravilu, se značajno smanjuje, ali bradavice vjerojatno neće imati će kao i prije trudnoće.

Tamnjenje sisa nastaje zbog aktivni rad melanina - pigmenta, koji je proizveden pod utjecajem spolnih hormona. To je ujedno i normalan oblik promjene bradavica tijekom trudnoće. Rjeđi slučajevi crvenila bradavice u trudnica. Takve promjene se mogu odnositi na prirodne plavuše i žene s vrlo fer i osjetljivu kožu.

Iscjedak iz bradavice i tajanstvenih udaraca

Prema trećem tromjesečju žena može primijetiti da se s vremena na vrijeme iz grudi curi bistru tekućinu zove kolostrum. To sugerira da je tijelo ozbiljnije počeo pripremati za nastanak djeteta i proces laktacije. Posebno stisnuti kolostruma nije potrebno, kako ne bi izazvati prijevremeni porod.

Osim toga, budući mama jednog dana vidjeti male neravnine oko bradavica - gruda Montgomery. Ovaj događaj može brinuti neiskusne žene, međutim, i ne postoji ništa bojati. Kvržica - samo rak, koji su se skrivali prije trudnoće, i na kraju nestati nakon završetka dojenja.

Treba napomenuti da nisu sve žene jasno osjećaju ili čak primijetiti da je, na primjer, za vrijeme trudnoće ili svrbež bradavice su bolne i snažan porast u veličini. No, takav „sretni” manjina. Naravno, nekoliko trudnice mogu sviđaju promjene koje vrše svoje grudi za devet mjeseci trudnoće i nakon porođaja. Ali ne smijemo zaboraviti da je sve to zbog pripreme dojke za uspješan, dug i izuzetno potrebno za dijete tijekom dojenja. Osim toga, u pravilu, na početku trudnoće, bradavice najviše povrijediti. U budućnosti, nelagodu, nestaje ili je sveden na minimum.

Video: Dojenje. Savjeti za njegu majke.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Oticanje mliječnih žlijezda tijekom trudnoćeOticanje mliječnih žlijezda tijekom trudnoće
Tamne bradaviceTamne bradavice
Prvi znakovi trudnoće nakon začećaPrvi znakovi trudnoće nakon začeća
Kada počinje boljeti prsa tijekom trudnoće?Kada počinje boljeti prsa tijekom trudnoće?
Tuga grudi u trudnoćiTuga grudi u trudnoći
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Jesu li bolne grudi u trudnoćiJesu li bolne grudi u trudnoći
Bolne bradavice tijekom trudnoćeBolne bradavice tijekom trudnoće
Bradavice u trudnoćiBradavice u trudnoći
Zašto svrbi bradavice?Zašto svrbi bradavice?
» » » Kako Big bradavice tijekom trudnoće