LadyVu.com

Tuga grudi nakon menstruacije

bol u prsima nakon menstruacijeGinekolozi kažu da je normalno za vrijeme ovulacije mogu doživjeti bol i oticanje mliječnih žlijezda. U nekim slučajevima, dojke počinje zgušnjavati i povećanje volumena, neposredno do početka mjesečnih emisija. U isto vrijeme, između razdoblja to ne bi trebalo dogoditi. Ali kako onda objasniti situaciju kad žena nakon bol menstruacija dojke? Pokušajmo razumjeti.

Trudnoća je čest uzrok boli u prsima nakon posljednjeg mjesečno

Ako nakon menstruacije dojke je još uvijek bolesna, ona sprema na težini i postoji povećanje gustoće masnog tkiva - to govori o povećanom razinom estrogena u krvi. Primjer takve situacije može biti trudnoća.

U nekim slučajevima, činjenica da žene natečene i bolne grudi nakon menstruacije, može biti jedan od prvih znakova što se dogodilo začeće. U tom slučaju, žena često ne obratite pozornost na to, povezujući taj fenomen da su se dogodili u posljednje vrijeme, kritične dane.

U pravilu, nakon procesa oplodnje odvija u hormonalnim promjenama ženine. Tako, povećana sinteza estrogena, progesterona. To je, pak, dovodi do činjenice da je nakon mjesec dana grudi ne prestaju biti bolestan, a neki povećanja volumena. Tek nakon otprilike 10-14 dana, kad je koncentracija progesterona u krvi trudna povećanje značajno, bol će nestati, jer aktivan hormon potiče istjecanje viška tekućine, što je rezultiralo dojke prestane povećanje volumena, i osjetljivost nestaje.Osim toga se počinje s početkom trudnoće, a sintetiziran je hormon korionski somatotropin (posteljice hormon). To također doprinosi bržem rastu grudi.

Zašto odmah nakon menstruacije bol u grudima?

Drugi najčešći razlog za pojavu boli u prsima nakon menstruacije je bolest dojke. Bolest je karakterizirana pečatom žljezdanog tkiva u dojci i razvija na pozadini hormonsku ravnotežu u tijelu devushki.Zabolevanie tako insidiously da je bol u prsima se može pojaviti u gotovo bilo koje vrijeme (na početku ciklusa, sredini, tijekom menstruacije i nakon).

Među ženama u trudnoći, bolest je vrlo čest - oko 60% žena i 45 godina osjećam se prikazuje na sebe. Za svoju dijagnozu nakon prolaska inspekcijskog ginekolog prepisati test krvi za hormone i ultrazvuk, rezultati koje i uzimajući kao osnovu za Fielding konačne dijagnoze i početno liječenje.

Hormonska neuspjeh je čest uzrok bolova u prsima

Vrlo često je razlog da je djevojka ogorčena trbuh i prsa nakon mjesec dana je hormonska neuspjeh. Inače, u nedostatku takvih poremećaja, uz prestanak mjesečnog oticanja dojke nestaje umjerenom smrtnosti. Međutim, suprotno hormonska pozadini, slično kao fenomen može se uočiti nakon završetka menstruacije.

Ako govorimo o uzrocima poremećaja u žena, najčešće je to:

  • dugotrajna uporaba hormonskih pripravaka (oralnih kontraceptiva, na primjer);
  • prisutnost u tijelu benignih formacija prirode (tumora);
  • genitalne infekcije (npr sifilis).

Zbog čega još uvijek može povrijediti prsa tjedan dana nakon menstruacije?Zašto tuga grudi nakon menstruacije

Uzimajući u obzir glavne uzroke ovog fenomena, potrebno je spomenuti i činjenicu da je bol u prsima mogu biti posljedica:

  • infekcija dojke i razvoju upale;
  • parazitske infekcije;
  • stres i anksioznost;
  • mehanička oštećenja.

Dakle, ne može se reći da ako je djevojka nakon što menstruacija bol u trbuhu i prsima povećan, tada je obvezno trudnoće. Za točnu dijagnozu, potrebno je okrenuti umjetnosti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Prestao sam povrijeđen grudi prije menstruacijePrestao sam povrijeđen grudi prije menstruacije
Što ako je bol u prsima?Što ako je bol u prsima?
Osjetljivost dojkiOsjetljivost dojki
Tuga grudi tjedan dana prije menstruacijeTuga grudi tjedan dana prije menstruacije
Bol u trbuhu tijekom trudnoće kao i tijekom menstruacijeBol u trbuhu tijekom trudnoće kao i tijekom menstruacije
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Mjesec prošao, a bol u prsimaMjesec prošao, a bol u prsima
Bol grudi - uzrociBol grudi - uzroci
Zašto prije menstruacije bolne grudi?Zašto prije menstruacije bolne grudi?
Mjesečno tijekom rane trudnoće - znakoviMjesečno tijekom rane trudnoće - znakovi
» » » Tuga grudi nakon menstruacije