LadyVu.com

Zašto prije menstruacije bolne grudi?

Zato prije menstruacije bolne grudiBolan i neugodan osjećaj u grudima prije mjesečnice poznati na veliku većinu žena. U pravilu, fer seks počinju da ih osjećaju za oko 10-12 dana prije menstruacije, i, u nekim slučajevima, doživljava nepodnošljivu patnju.

U ovoj situaciji, žene često pitaju zašto prije menstruacije bolne grudi, i da li je to normalno stanje tijela ili patologije koja zahtijeva hitno liječenje do liječnika.

Zašto se počne boljeti prsa prije menstruacije?

Normalno, oko 12 - 14 dana nakon početka menstruacije u ženskom krvlju je značajan koncentracije rasta špricati estrogena hormona. To je zbog činjenice da je u to vrijeme tijelo lijepe dama počinje da se pripreme za moguće trudnoće i kasnije dojenje.Estrogeni su smješteni uglavnom u masnom tkivu, ali s porastom koncentracije povećava količinu masnog tkiva u mliječnim žlijezdama. Žljezdano područje grudi i raste, kao da trudnoća dogodi oni će se na jednoj od glavnih uloga u provedbi dojenja.

Tkanina koja se sastoji od mliječne žlijezde je kuglasto strukturu. Svaki od režnjeva ženske grudi, pak, uključuje žljezdani regiju, kao i područja masti i vezivnog tkiva. Kada otprilike u sredini menstrualnog ciklusa masti i žljezdane regijama početi ubrzano rasti, vezivno tkivo nema vremena za njih i, kao rezultat toga, slomljena, uzrokujući jake bolove.

Upravo je to razlog objašnjava zašto prije menstruacije jako boli i buja prsa. Osim toga, pod utjecajem promjena u koncentraciji hormona poput progesteron i prolaktin, ženske grudi nagrubayut i natečene. Značajno povećana osjetljivost grudi, tako da počinje reagirati na sve vanjske utjecaje. On također može doprinijeti bol i neugodu senzacije, osjetno pogoršati cjelokupno stanje žene.

Zašto samo jedan bol dojke prije menstruacije?

U rijetkim slučajevima, djevojke i žene jedina bol dojke prije početka menstruacije. Dok se ova situacija može biti zbog individualnih karakteristika lijepe dama, ali u većini slučajeva, to ukazuje na prisutnost takvih bolesti kao što su shotty dojke.

U ovoj bolesti javlja abnormalne proliferacije tkiva iz dojke, što zahtijeva detaljan pregled i nadzor od strane liječnika. Da biste uklonili napredovanje bolesti, u slučaju bolova u jednoj dojci, uvijek biste trebali konzultirati liječnika.

Zašto grudi prestao ranjavanje prije menstruacije?

Konačno, neke od ljepšeg spola iznenada otkriti da su prestali ranjavanje grudi prije menstruacije, iako u prošlosti su uvijek imali ovaj neugodan simptom. zašto jaka bol u prsima prije menstruacijeTakva situacija može biti razlog za ozbiljnu zabrinutost, jer žena navikne na tijek određenih procesa u organizmu i svakoj promjeni u svom panika.

U stvari, u većini slučajeva, ništa brinuti. Kao i nestanak boli, obično ukazuje na normalizaciju hormonalnih ili liječenje određenih bolesti reproduktivnog sustava. U međuvremenu, ponekad se takve promjene mogu biti pokazatelj trudnoća, dakle, vjerojatno biste trebali kupiti test.

Video: tuga grudi i ruke u leđima

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što ako je bol u prsima?Što ako je bol u prsima?
Krv nakon mjesečnoKrv nakon mjesečno
Bol u prsimaBol u prsima
Tuga grudi tjedan dana prije menstruacijeTuga grudi tjedan dana prije menstruacije
Prestao sam povrijeđen grudi u trudnoćiPrestao sam povrijeđen grudi u trudnoći
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Mjesec prošao, a bol u prsimaMjesec prošao, a bol u prsima
Temperatura prije mjesečnoTemperatura prije mjesečno
Nakon mjesečne boli trbuhNakon mjesečne boli trbuh
Raspodjela prije menstruacijeRaspodjela prije menstruacije
» » » Zašto prije menstruacije bolne grudi?