LadyVu.com

Bolne bradavice

bol u bradavicama

Uz bol u bradavicama, prije ili kasnije se suočava svaka žena. Važno je napomenuti da je ovaj simptom može biti znak patološkog stanja. Međutim, najčešće bol u bradavicama kod žena se javlja na pozadini cikličkih hormonalnih promjena. Kao takav ne smatra simptom patologije trudnoće. U ovom slučaju, posebno u ranim fazama trudnoće, tu je konačni formiranje i preraspodjelu duktalnih mliječnih žlijezda. Dakle, bol i nelagoda u prsima - to je jedan od prvih znakova trudnoće.

Bolni osjeti tijekom dojenja može doći zbog prisutnosti mikropukotine, a ako oštećenih živčanih završetaka u bradavicu. Naravno, ne možemo isključiti mastitis i zastoj u prostati.

Uzroci bolova nisu povezane s bolestima dojkeZa početak, analizirati, u kojim slučajevima, bol u bradavicama ne treba shvatiti kao bolest.

 1. Pojava boli u sredini menstrualnog ciklusa i njegovo postupno povećanje se odnosi na cikličke promjene u hormonalnim razinama. Bilo je u tom razdoblju došlo je do povećanja u razini progesterona i prolaktina u krvi. U mliječne žlijezde, kao i cijelom tijelu, tu je zadržavanje tekućine i elektrolita. Stoga je osjećaj težine, bol u prsima, njezina napetost. Bradavice postaju osjetljivi, grube i otečena. U pravilu, s početka menstruacije boli nestaje, bez potrebe za dodatnim medicinskim korekcije. Slični senzacija u dojci povezan s menstrualnog perioda zovu mammalgia. Važno je napomenuti da ne samo da je neravnoteža spolnih hormona uzrokuje ovaj simptom. On je također vidio u bolesti hipofize, nadbubrežne žlijezde, štitnjače, kao i teške bolesti jetre u kršenje njegovih osnovnih funkcija.
 2. Bol oko bradavice razvija kao nuspojava hormonalnih kontraceptiva. Moguće je pojava boli kao posljedica nošenja uske, neudoban odjeću.
 3. U nekim slučajevima, bol ispod bradavica nastaje zbog lezije mišićnog aparata. Na primjer, moguće je zbog nepravilnog držanja, kad ne samo mišiće leđa, a grudi su u stalnoj napetosti.
 4. Ako povrijediti dirati bradavice, možda je to samo posljedica njihove povećane osjetljivosti.

Bol u bradavice pod patoloških stanja i bolesti mliječne žlijezde

Sljedeći simptomi ukazuju na patološki uzrok boli u bradavicu od dojke:

 1. dostupnost iscjedak iz bradavice. Posebno zabrinjava pojava nečistoća gnoja ili krvi.
 2. Deformacija i asimetrija dojki. Često tumorskih izraslina ili veliki apscesi uzrokovati promjene u obliku i veličini prostate.
 3. Oticanje dojke, simptom „limuna”.
 4. Dostupnost povreda integriteta kože na području dojki od bradavica. Na primjer, bol u bradavici promatra kao rezultat pukotine, ulceracija ili erozija.
 5. Prisutnost uvećane limfne čvorove ispod pazuha, ispod i iznad ključne kosti. Ova značajka može se pojaviti zbog akutne upale u prsa. Isto tako, kada je nemoguće isključiti metastaze u limfne čvorove u patologiju raka.
bolno na dodir bradavice

Ako je bol bradavica je u pratnji simptoma gore navedenih, treba odmah konzultirati stručnjaka. Uostalom, razlog za to može biti prilično uvredljivo. Sljedeće bolesti treba isključiti:

 • Pagetove bolesti - određeni oblik raka karakterizira lezija bradavicu;
 • rak;
 • akutni mastitis;
 • dermatološke bolesti, kao što su ekcemi, herpetička lezije i kandidoza;
 • bradavica trauma;
 • dojke.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što ako je bol u prsima?Što ako je bol u prsima?
Bol u coskahBol u coskah
Bol u prsimaBol u prsima
Znakovi trudnoće putem dojenjaZnakovi trudnoće putem dojenja
Bolne bradavice prije menstruacijeBolne bradavice prije menstruacije
Groznica u ranoj trudnoćiGroznica u ranoj trudnoći
Zašto nakon mjesec dana ide smeđi iscjedak?Zašto nakon mjesec dana ide smeđi iscjedak?
Gori bradaviceGori bradavice
Bolne bradavice tijekom trudnoćeBolne bradavice tijekom trudnoće
Zašto bolovima bradavice?Zašto bolovima bradavice?