LadyVu.com

Bt tijekom trudnoće

BT TrudnoćaKao što je poznato, promjena bazalne tjelesne temperature omogućuje ne samo utvrditi razdoblje ovulacije kako bi se izbjeglo začeće, ali kao ove studije mogu se koristiti za dijagnosticiranje stanja ženskog tijela, a posebno hormonski sustav za vrijeme trudnoće. Neka nam detaljno opisati kako promijeniti bazalnu temperaturu nakon ovulacije, ako se to dogodilo za vrijeme oplodnje.

Kako se vrijednost BT u trudnoći nakon začeća?

Za gotovo polovine menstrualnog ciklusa, bazalna temperatura je 36.8 stupnjeva. Podizanje joj ide izravno u vrijeme kada je izlaz bilješke dospijevaju jaje od mahuna - ovulaciju. Neko vrijeme nakon tog procesa, on ponovno preuzima svoju prethodnu vrijednost. Ako do začeća došlo, bazalna temperatura (BT) i dalje je na povišenoj razini, a prosječna je 37,0-37,2 stupnjeva.

bazalna temperatura nakon ovulacije, ako je došlo do oplodnje 1

Što je uzrokovalo promjenu osnovne vrijednosti tjelesne temperature za vrijeme trudnoće?Povećanje vrijednosti ovog parametra je zbog, prije svega, promjene u hormonalnim razinama tijela trudnice. Naročito sinteza počinje progesteron, koji je djelomično povećava bazalnu temperaturu. Na taj način, tijelo pokušava zaštititi oplođeno jajašce od negativnih utjecaja iz vanjskog (patogena, infekcije).

Govoreći o tome što će se bazalna temperatura od žene, ako se dogodila koncepcija, treba napomenuti da je u ovom slučaju, smanjujući svoju vrijednost nakon ovulacije, kao što je obično slučaj, to se nije označena.

Međutim, to je napomenuti činjenicu da je blagi rast može se vidjeti iz nekih drugih razloga, na primjer, - upala reproduktivnog sustava.

Bazalna temperatura je li došlo do začećaČesto žene žele naučiti što je prije moguće ili ne trudnoću ili ne, pokušajte ga instalirati promjenom temperature u rektum. To je razlog zašto često misle mnogo o tome kako je bazalna temperatura će biti u jutarnjim satima, kada je došlo do začeća (oplodnje).

U stvari, ova opcija neće promijeniti tako brzo. Kako bi se potvrdila činjenica je jaje oplodi na ovaj način, potrebno je izmjeriti podatke o 3-7 dan. Ako za to vrijeme, bazalna temperatura neće pasti, ali će ostati na razini od više od 37 stupnjeva, može se pretpostaviti da je došlo do začeća. Kako bi se utvrdilo činjenicu trudnoće, potrebno je provesti brzi test nakon 14-16 dana nakon odnosa.

Video: 2 tjedana trudna: senzacija, simptomi, znakovi, što se događa

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako mjeriti bazalnu temperaturu?Kako mjeriti bazalnu temperaturu?
Bazalna temperatura u drugoj faziBazalna temperatura u drugoj fazi
Bazalna tjelesna temperatura tijekom trudnoćeBazalna tjelesna temperatura tijekom trudnoće
Niska bazalna temperatura tijekom trudnoćeNiska bazalna temperatura tijekom trudnoće
Što je bazalna temperatura tijekom trudnoće?Što je bazalna temperatura tijekom trudnoće?
Bazalna temperatura nakon ovulacije, ako je došlo do oplodnjeBazalna temperatura nakon ovulacije, ako je došlo do oplodnje
Bazalna temperatura tijekom ovulacijeBazalna temperatura tijekom ovulacije
Bazalna temperatura prije mjesečnoBazalna temperatura prije mjesečno
Bazalna temperatura mjesečnoBazalna temperatura mjesečno
Bazalna temperaturaBazalna temperatura
» » » Bt tijekom trudnoće