LadyVu.com

Kako mjeriti bazalnu temperaturu?

kako mjeriti bazalnu temperaturuJedan dovoljno pouzdane metode kontracepcije, je mjerenje bazalne tjelesne temperature i utvrditi vrijeme ovulacije. Stoga, mnoge žene, odluči da ga koristiti, razmišljati o tome kako pravilno izmjeriti bazalna temperatura, i što su pravila.

S čime mjeriti bazalnu temperaturu?

Kao što je poznato, mjerenje se provodi u rektum. Unatoč dokazima o korištenju žive termometri, mnoge djevojke razmišljaju o potrebi za bilo koji određeni uređaj, pitati o kakvoj se termometar koristi se za mjerenje bazalne tjelesne temperature. Iskustveno je utvrđeno da je živa termometra daje pouzdanije pokazatelje.

Kako je postupak za mjerenje bazalne temperature?

Mnoge djevojke su zainteresirani za pitanje o tome kada i kako mjeriti bazalnu temperaturu.Najbolje od svega, kada termometar djevojka kuhati u večernjim satima, stavljajući ga na noćni ormarić. Nakon sva mjerenja treba odmah nakon buđenja, ustati iz kreveta. Vrlo je važno je činjenica da su sva mjerenja su otprilike u istom vremenskom razdoblju.

Kako bi se dobila pouzdana očitanja treba pokušati izbjeći stresne situacije, kao i da odbije prihvatiti alkohol.

Kako postaviti raspored bazalne temperature?

Da bi se ispravno postaviti raspored mjerenje bazalne tjelesne temperature, potrebno je početi popraviti svoju vrijednost od početka ciklusa, sa prvog dana. Zatim, kako bi se raspored dovoljno na list u kavezu 2 povući okomite linije. Horizontalna os pokazuje dane ciklusa, imajte na umu očitanja temperature na vertikalnoj osi.

Pravila za mjerenje bazalne tjelesne temperature

Na dobivenom grafikona, vrlo jasno vidljiv, što je vrijeme ovulacije - krivulja dizanja nakon manje pada. Smanjena bazalna tjelesna temperatura označava mjesečni pristup.

U nekim slučajevima, promjena temperatura čitanja može ukazivati ​​na prisutnost bolesti i poremećaja u reproduktivnim organima. Stoga, ako ih sumnjate, obratite se liječniku.

S obzirom na podatke, žena može lako instalirati razdoblje ovulacije, kako bi se izbjegle neželjene trudnoće, ili obratno, da ga planiraju.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako mjeriti bazalnu temperaturu?Kako mjeriti bazalnu temperaturu?
Bazalna tjelesna temperatura tijekom trudnoćeBazalna tjelesna temperatura tijekom trudnoće
Niska bazalna temperatura tijekom trudnoćeNiska bazalna temperatura tijekom trudnoće
Bazalna temperatura tijekom ovulacijeBazalna temperatura tijekom ovulacije
Bazalna temperatura prije mjesečnoBazalna temperatura prije mjesečno
Bazalna temperatura mjesečnoBazalna temperatura mjesečno
Bazalna temperatura odlaganjaBazalna temperatura odlaganja
Kako mjeriti bazalnu temperaturu kako bi se utvrdilo trudnoću?Kako mjeriti bazalnu temperaturu kako bi se utvrdilo trudnoću?
Kako mjeriti temperaturu novorođenčeta?Kako mjeriti temperaturu novorođenčeta?
Bazalna temperaturaBazalna temperatura
» » » Kako mjeriti bazalnu temperaturu?