LadyVu.com

Određivanje bazalna temperatura ovulacija

na bazalnoj temperature određuje ovulacije

Jedan jednostavan način je da izračunati ovulacije za određivanje ovulacije od bazalne tjelesne temperature. Mjerenjem temperature odmah nakon buđenja i formiranje graf, moguće je predvidjeti početak ovulacija 1-2 dana prije početka. Ova metoda ne koristi samo žene koje žele povećati šanse za dobivanje trudna, ali oni koji žele promatrati procese koji se odvijaju u tijelu, kako bi se bolje proučavati.

Kako odrediti ovulacije bazalna temperatura?

Početak raspored može biti bilo koji dan menstrualnog ciklusa, ali je bolje to učiniti od prvog dana. Mjerenje se mora provesti svako jutro, bez ustajanja iz kreveta i uvijek u isto vrijeme. Morate odabrati jednu metodu mjerenja (rektalno, vaginalno ili oralno) i koristiti ga samo za cijeli ciklus.Trajanje vaginalni ili rektalni mjerenje bazalne tjelesne temperature čini usmene minuty- 3 - 5 minuta, termometar treba staviti pod jezik i zatvaranja usta. Kada se mjeri živa termometra Preporučuje se tresti prije odlaska u krevet, kao i trud vam staviti na njega ujutro, može utjecati na ishod. Pokušajte promatrati raspored, bilo kakve promjene u posljednjih mjesec dana - promjene termometar, odstupanja od mjerenja vremena, stres, alkohol, bolesti, vježbe i tako dalje.

Kako izračunati ovulacije bazalna temperatura?

Prvo moramo napraviti BT stol na kojem morate upisati datum ispred izmjerene temperature, au sljedeća dva stupca prirodi iscjedak i vanjskim čimbenicima. Zatim, na temelju fiksnih pokazatelja boje grafikon bazalne temperature tijela. Raspored treba biti na čistu papiru u kutiji. kako odrediti bazalnu temperaturu ovulacijeJedna stanica odgovara jednom vodoravnom dan ciklusa i 0,10 stupnjeva okomito.

U folikularnoj fazi ciklusa TDB 37-37,5 stupnjeva, i od druge faze (12-16 dan) tijekom 12-24 sati prije ovulacije, nešto manja. Bazalna temperatura tijekom ovulacije može doći vrijednostima 37,6-38,6 ° i držite na toj razini do početka sljedeće menstruacije. Razdoblje od početka menstruacije do trenutka kada je bazalna temperatura održava na visokoj razini za najmanje 3 dana, smatra se da je plodna. Povišena temperatura tijekom menstrualnog ciklusa može ukazivati ​​na trudnoću.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Trudnoća bazalnog temperatureTrudnoća bazalnog temperature
Kako mjeriti bazalnu temperaturu?Kako mjeriti bazalnu temperaturu?
Kako mjeriti bazalnu temperaturu?Kako mjeriti bazalnu temperaturu?
Bazalna temperatura u drugoj faziBazalna temperatura u drugoj fazi
Bazalna tjelesna temperatura tijekom trudnoćeBazalna tjelesna temperatura tijekom trudnoće
Bazalna temperatura tijekom ovulacijeBazalna temperatura tijekom ovulacije
Bazalna temperatura prije mjesečnoBazalna temperatura prije mjesečno
Kako izračunati dan začeća?Kako izračunati dan začeća?
Bazalna temperatura mjesečnoBazalna temperatura mjesečno
Bazalna temperatura odlaganjaBazalna temperatura odlaganja
» » » Određivanje bazalna temperatura ovulacija