LadyVu.com

Je li moguće za trudnice pušiti?

li trudna pušenja

Da bi se razumjelo da li je moguće pušiti u trudnoći, morate uzeti kutiju cigareta i pročita sastav. Katran, nikotin i druge štetne tvari ući u majčinom tijelu, a potom transportiran kroz krv u tijelo bebe. Šteta učinjeno prema djetetu, ne ovisi o kvaliteti cigareta, te o količini inhalacijskih štetnih tvari i gestacijske dobi.

Učinci pušenja tijekom trudnoće

Ovaj običaj je štetno za dijete u bilo kojoj fazi trudnoće. No, najopasniji je pušenje u ranim tjednima trudnoće. Plod u početku još nije zaštićen placente i pušenje u trudnoći može uzrokovati razvoj raznih patoloških stanja fetusa. Na primjer, bolesti srca, bolesti kostiju, i drugi.Prijevremenog porođaja počinje češće kod pušača nego kod žena za nepušače. Pušenje također može biti uzrok preranog sazrijevanja posteljice. Još jedan razlog zašto ne bi trebalo pušiti u trudnoći, je u stopostotnom vlasništvu hipoksija. U nekim je izraženiji, a drugi manje. Ako odlučite da li mogu pušiti trudnu ženu, samo zamislite da dok pušite cigaretu i nekoliko minuta nakon pušenja, beba pati od nedostatka kisika. Odrasla osoba ne može primijetiti, ali za dijete može imati vrlo ozbiljne posljedice.

Tijekom trudnoće, pušenje može biti - istina ili mit?

da li pušenje tijekom trudnoće

Grozno mit da je stres, koji doživljava organizam buduće majke nakon odustajanja cigareta, donosi puno više štete za dijete od samog nikotina, došla je s onima koji ne žele odustati od ove navike. Fizička navika za nikotin nestaje prilično brzo, a kako bi se prevladale psihološku ovisnost, moramo pokušati. I kao rezultat ćete imati zdravo dijete, koji je nekada će vam zahvaliti.

Isto vrijedi i za one žene koje ne znaju da li mogu pušiti nargile tijekom trudnoće. Hookah duhan se tereti isti i okusa. Udisanjem dima, u tijelu dobiva ugljik monoksida koji ne nose hemoglobina kisikom. Kancerogene katran uzrokuju mutacije u tijelu ploda, što može uzrokovati rak i druge bolesti.

Video: Moram li prestati pušiti za vrijeme trudnoće?

Video: Mogu li prestati pušiti 6 mjeseci trudna - šok! [Kako prestati pušiti u trudnoći]

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako prestati pušiti jednom i za sve?Kako prestati pušiti jednom i za sve?
Kako prestati pušiti u trudnoćiKako prestati pušiti u trudnoći
Prestanak pušenja sindromPrestanak pušenja sindrom
Kisik izgladnjivanje fetusaKisik izgladnjivanje fetusa
Preuranjeno starenje posteljice - uzrociPreuranjeno starenje posteljice - uzroci
Kako doći čovjek prestati pušiti?Kako doći čovjek prestati pušiti?
Što može biti opasno elektronska cigaretaŠto može biti opasno elektronska cigareta
Hipnoza PušenjeHipnoza Pušenje
Pušenje u trudnoćiPušenje u trudnoći
Zašto ne mogu pušiti?Zašto ne mogu pušiti?
» » » Je li moguće za trudnice pušiti?