LadyVu.com

Ovulacija test na trudnoću

Ovulacija test pokazuje trudnoću: je li moguće?Ovulacija - to prinos proces zrelo jajašce iz folikula u jajovod gdje oplodnja i treba dogoditi ako u ovom trenutku na putu da ispuni spermu.

Mnoge trudnice su u stanju osjetiti pristup ovulacije nekoliko dana. U tom periodu, u vrijeme ovulacije, većina žena pojačava seksualnu želju, bol se može osjetiti na jajnicima i vaginalni iscjedak su teška i ljepljiva. Svi ovi znakovi ukazuju na to da je žensko tijelo spremno zatrudnjeti.

Da biste provjerili pojavu ovulacije i planirati najprikladnije vrijeme za začeće, mnoge žene koriste ovulacije test. Njegov princip rada sastoji se u određivanju razine luteinizirajućeg hormona (LH) u mokraći, koja doseže svoju maksimalnu razinu neposredno prije folikula rupture.

Pojava 2 trake ovulacije testa pokazuje pozitivan rezultat znači da je ovulacija će se dogoditi u sljedećih 12-48 sati. Treba napomenuti da je svjetlina test trake ne smije se razlikovati od kontrolne skupine - u suprotnom rezultat smatra lažno pozitivan.

Što test ovulacije tijekom trudnoće

Mnoge djevojke vole koristiti test za određivanje ovulyatsiyudlya trudnoće, vjerujući da on može točnije odrediti je li ili nije došlo do oplodnje. Doista, u nekim slučajevima, ovulacija test pokazuje trudnoću, ali smatra da je rezultat ovog testa nije u potpunosti točno vjerodostojni.Unatoč činjenici da je načelo ovulacijske test i test na istom trudnoće, te su upućivali na mjesto u tijelu žene promjenama, to je vrijedno pamćenja da je u prvom slučaju, reakcija se odvija na N, a drugi - na hCG (humani korionski gonadotropin) , Pozitivan test za ovulaciju znači da je razina luteinizirajućeg hormona dosegla svoj vrhunac razinu koja će se nastaviti za nekoliko dana, do folikula rafala i jaje ostavlja jajnika. U normalnom funkcioniranju reproduktivnog sustava ženske ovulacije testa postaje negativna, na kraju tog procesa.

Testirajte trudnoću pokazuje pozitivan rezultat na prisutnost hCG u mokraći, za proizvodnju koji u tijelu trudne žene posteljica je odgovoran. Kao njegova razina u stalnom porastu u razdoblju trudnoće, trudnoća daje pozitivan rezultat u bilo kojoj fazi nosi dijete.

Međutim, mnoge žene u praksi, uvjeren da je test ovulacije tijekom trudnoće također pokazuje dvije trake, dok je test na trudnoću je potpuno neprikladan za određivanje datuma ovulacije. Kako objasniti ovaj paradoks? Prvo, LH i hCG su slični u strukturi, iako je odgovorna za potpuno različitim fiziološkim procesima. Drugo, razine LH prije ovulacije povećava tek neznatno u usporedbi s količinom hCG, koji je proizveden u tijelu trudne žene, tako da testovi za ovulaciju imaju veću osjetljivost od testova trudnoće. S obzirom na ta dva faktora, lako je pogoditi da je ovulacija test je vrlo sposoban napraviti pogrešku i da reagiraju na porast hCG u mokraći trudnica i prije uspješnog začeća žena prijavljenih posebno dizajniran za ovaj test.

Neki farmaceuti u apoteci može savjetovati da koristite ovulacije test tijekom trudnoće je dijagnosticirati činjenicu trudnoće i prije početka odlaganja. Naime, u ovom slučaju, drugi test traka na ovulaciju je puno svjetlija od kontrole, i, zapravo, rezultat ovog testa je lažna. Naravno, oslanjaju o načinu utvrđivanja trudnoće se ne isplati, jer to može dati neku ženu nerazumno nadu za rano majčinstvo.

Dakle, za vrijeme trudnoće ovulacija Test neće raditi - da bi dobili pravi rezultat, bolje je koristiti normalan test na trudnoću. Ovulacija testovi također treba koristiti samo u onim slučajevima kada želite odrediti najbolje vrijeme za začeće.

Što je ovulacija Test bolje

Danas postoji nekoliko vrsta testova za određivanje ovulacije:

  • Test trake, najviše jeftini i zanimljivi. Budući da određivanje ovulacije pravo prvi put je prilično teško, obično u jednom paket sadrži 5 trake (ploče), iako postoje pojedinačni;
  • Test kaseta, vrlo jednostavan za korištenje, i prihvatljiv za cijenu, iako je skuplji od test trake;
  • E-testovi koji određuju rezultate sline su vrlo skupo i uzeti vremena da shvate kako ih koristiti. Princip rada ovih testova je da kad se osuši slina kristalizira i stvara uzorak koji se može vidjeti kada se gleda kroz mikroskop - prije ovulacije uzorak će nalikovati paprati lišće. Međutim, elektronski test nije prikladan za sve, kao crtež može biti vrlo teško da bi jednoznačan zaključak.

Nakon pregleda vrsta testa, možete odrediti koji ovulacija test je bolje prilagođen za vas. Često žene koriste najjednostavnija jednokratnu testove za ovulaciju (test traka navlaži sa urinom ili uronjen u posudu od njega). Postupak treba ponavljati svaki dan u isto vrijeme dok se pozitivan rezultat neće svjedočiti 2 trake ovulacije test.

Bez obzira ovulacija Test se odlučite, budite sigurni da slijedite detaljne upute koje ćete naći u paketu. Jedini način da se dobiju pouzdane rezultate i ne propustite trenutak za začeće.

Video: Test ovulyatsiyu.flv

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Raspodjela na ovulacijuRaspodjela na ovulaciju
Ovulacija Test ClearblueOvulacija Test Clearblue
Elektronički Ovulacija TestElektronički Ovulacija Test
Metode za utvrđivanje ovulacijeMetode za utvrđivanje ovulacije
Mikroskop za određivanje ovulacijeMikroskop za određivanje ovulacije
Mogu li zatrudnjeti ne u danima ovulacije?Mogu li zatrudnjeti ne u danima ovulacije?
Pozitivna Ovulacija TestPozitivna Ovulacija Test
Digitalni Ovulacija TestDigitalni Ovulacija Test
Kako izračunati dan ovulacije?Kako izračunati dan ovulacije?
Znakovi ovulacije - RaspodjelaZnakovi ovulacije - Raspodjela
» » » Ovulacija test na trudnoću