LadyVu.com

Vizualne iluzije

vizualne iluzije

Jeste li ikada primijetili prilično neobičnu sliku kad išaran uzorak na kontrastnoj pozadini svijetle odjednom poprima volumen i postavljeni su u pokretu, iako su bili potpuno uvjereni da je cijeli sastav je potpuno nepokretan? Ako da, onda u tom trenutku bili u ropstvu vizualnog iluzija.

Ne vjerujte svojim očima!

Vaš mozak je iskrivljena pravi odnos oblika i veličine objekta promatrane strane vas, prisiljavajući vas da vjeruju da je slika pomiče. Takva lažna vizualna percepcija je vrlo čest, i zahvaljivati ​​za to, mi prije svega karike između dva receptora i tijela određene mozga mora centri odgovorni za „dekodiranje” dolazni vizualnih informacija za njih.

Slični optičke iluzije bitno razlikuju od halucinacija, koji su također, u biti, je iluzija, a ne vidi u stvarnosti, ali onaj koji je stvorio ljudski mozak sama, stvarajući na taj način „nešto iz ničega.” To je zbog raznih poremećaja moždane aktivnosti i etimologiji vizije mogu biti različiti, počevši od utjecaja bilo kojeg faktora uveo tijelo izvana u slučaju opojnih droga ili psihotropnih tvari, a završava s psihijatrijskim poremećajima ili elementarnog nedostatka sna.

vrste iluzijaSorti iluzije postoji velika raznolikost. Najčešći od njih su: iluzija pokreta, dual slike i iskrivljene percepcije veličine. Također treba spomenuti dalekozora iluzije. Svatko može provoditi jednostavan eksperiment: patiti zajedno krajeve Kažiprstima, postavljajući ih horizontalno, na udaljenosti od 30-40 cm od oka i gledati kroz njih daleko, tiho nefokusiranu izgled. Vi ćete vidjeti jasno između drugog nepostojećeg falange, kao malo kobasice. Razlog za pojavu leži u razlici informacija naš mozak prima od svjetlosti slika dolazi na mrežnici lijevog oka i desnog oka.

Što se tiče iluzije pokreta, oni su izravno povezani s tumačenjem podataka o veličini i brzini objekta, koji je služio u vizualnim centrima moždane kore. Na primjer, svi potpisati tzv lunarni efekt progon. Kada vozite automobil noću mislite da nebesko tijelo ti i unatoč činjenici da je vaš automobil kreće na prilično pristojne brzine i mjesec, u teoriji, jednostavno ostaje na mjestu slijedi.

Usput, nisu sve tajne iluzije primili logično objašnjenje. Isti mjesec visi iznad horizonta, čini se mnogo više nego kad je direktno iznad glave. Zašto opažamo ovisnost velikih objekata veličine udaljenosti i položaja izgledima na ovaj način, znanost tek treba otkriti.

Umijeće gledanja

Mnoge vrste iluzija postane božji dar za umjetnika i drugih predstavnika umjetničkog svijeta. Konkretno, gotovo polovica svih stvoren u žanr nadrealizma, na ovaj ili onaj način, temelji se na lažne optičkih efekata, tako da je moguće vidjeti u kombinaciji ili dvostruku sliku, dajući slikama poseban, skriveno značenje.Osim toga, sposobnost našeg mozga tražiti poznatih oblika i slika gdje se, u teoriji, ne bi trebalo biti, koriste stoljećima svećenici, šamani i psihologija za sve vrste predviđanja i proročanstava. Rad sa slike se pojavljuju na raznim viskoznih, tekućih i zrnatih tvari, oni su u korelaciji sa svojim nadolazećim događajima. A zašto ići sada? Jednostavno podignite oči svoje i pogledajte nebo. Bez obzira lebdi iznad vas Oblak ako želite možete vidjeti barem nekoliko poznatih oblika.

Tendencija ljudskog uma tražiti prepoznatljiv u bezoblično, uspješno koristi u psihologiji i psihijatriji, da odredi psihološko stanje pacijenta, potonji pitao kako bi se utvrdilo što je prikazano u takozvanim „slikovnica mrlja”, tamnih mrlja, što bi, čini se, nemaju nikakvu semantička opterećenja. Međutim, dvije različite osobe mogu ih vidjeti u potpuno različite slike od drugih. Ova razlika u viđenju ne samo zbog trenutnog emocionalnog i psihološkog stanja pacijenta, ali i stupanj razvoja složenog lanca odnosa između projekcije slike na mrežnici i kasnije prijenos informacija o njemu određeni centri u mozgu. To objašnjava činjenicu da su neki ljudi mnogo lakše upravljati „vidjeti neviđeno” našim uobičajenim mjestima od drugih.

Netko od velikog je rekao da je cijeli naš svijet oko nas, u stvari, jedna velika iluzija, psihologija percepcija koji nije studirao do kraja. Jednog dana ćemo shvatiti kako izgraditi složenu interakciju stroj ljudske svijesti s vanjskom okruženju, ali postoji li za to je lakše živjeti? To je pitanje.

optički illyuzii1optički illyuzii2optički illyuzii3
optički illyuzii4optički illyuzii5optički illyuzii6
optički illyuzii7optički illyuzii8optički illyuzii9

Video: Najbolje optičke iluzije 2016

Video: Vizualne iluzije.

Video: 10 optičkih iluzija koje će razbiti vaše oči i EDT

Video: Nevjerojatno optičke iluzije

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Učinci alkohola na mozakUčinci alkohola na mozak
Iluzije percepcije u psihologijiIluzije percepcije u psihologiji
Vizualna percepcija u djeceVizualna percepcija u djece
Predstavnik sustavPredstavnik sustav
Vitamini za mozakVitamini za mozak
Što bi trebao biti pravi muškarac?Što bi trebao biti pravi muškarac?
Kako bi rad mozga?Kako bi rad mozga?
Stereopicture trening okaStereopicture trening oka
Glazba koja pobuđuje mozakGlazba koja pobuđuje mozak
Kako izazvati halucinacije?Kako izazvati halucinacije?
» » » Vizualne iluzije