LadyVu.com

Plod trudna 14 tjedana

fetus 14 tjedana trudnoće

Četrnaesti tjedan trudnoće može se smatrati prekretnica razdoblje. Ovo je početak drugo tromjesečje, a rizik od abnormalnosti i anomalija u djece se smanjuje. On je i dalje rasti i razvijati se, a sve više se tvrdi. Veličina voće na 14 tjedana za oko 80 do 113 mm, a teži oko dvadeset pet grama. Žena aktivno raste trbuh, maternica se nalazi na pupka.

Fetus 14 tjedana je više kao mali čovjek. Tijekom tog razdoblja, on nastavlja da se oblik lica. Smanjuje udaljenost između očiju, most nosa je nacrtana, početi da se formira uši i obraze. Klinac već mogu okrenuti glavu da se presele na kada majka dotakne joj želudac liječnika i odbijati.Plod u dobi od 14 tjedana, može se dirati za osobu pokloniti ručke pupčanu vrpcu, stisnuti čeljust i odgurnuti od trbušne stijenke. On je još uvijek mala, ali neke mame na 14 tjedana već mogu osjetiti fetalnih pokreta. Tijekom tog perioda može se pojaviti u pokretu donje čeljusti. Babe guta plodnu vodu, a čini se sklonosti. On guta slatke vode i odbija gorko i kiselo.

fetalnog razvoja na 14 tjedana gestacije

Na 13-14 tjedana razvoja fetusa i dalje u mrvice formirana kosti kostur, tu su prvi rebro. Tijekom tog razdoblja, žene moraju napuniti svoje tijelo kalcijum,pokreti fetusa, 14 tjedana Dijete je gdje ga izvući. Uz Aperture dijete je naučio raditi pokrete koji nalikuju disanje.

Budući da je četrnaesti tjedan počinje s radom štitnjače, u fetusa proizveo hormona. Bubrezi i crijeva obavljati probavne i funkcija izlučivanja.

Bik mrvice smještena meko paperje - lanugo, vrše zaštitnu funkciju za održavanje kože voštana izlučivanje. To maziva će pomoći vašem djetetu lako proći porođajni kanal i nestati nakon poroda. Lanugo, također, nestat će nakon jednog do dva tjedna nakon poroda. To se može dogoditi prije isporuke, a zatim tijelo djeteta prekriveno sa grubom kose.

Video: Video vodiči. 14 tjedna. Trudnoća i toksina

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Embrija 8 tjedanaEmbrija 8 tjedana
TVP 13 tjedana - normaTVP 13 tjedana - norma
18 Tjedna trudnoće - fetalni veličina18 Tjedna trudnoće - fetalni veličina
Plod u 10. tjednu trudnoćePlod u 10. tjednu trudnoće
11 Tjedna trudnoće - veličina želuca11 Tjedna trudnoće - veličina želuca
14 Tjedna trudnoće - fetalni veličina14 Tjedna trudnoće - fetalni veličina
Trbuh 15 tjedana trudnaTrbuh 15 tjedana trudna
Fetalni pokreti u 27. tjednuFetalni pokreti u 27. tjednu
Plod trudna 27 tjedanaPlod trudna 27 tjedana
24 Tjedna trudnoće - fetalni veličina24 Tjedna trudnoće - fetalni veličina
» » » Plod trudna 14 tjedana