LadyVu.com

Kada je kolostrum trudnica?

Kada je kolostrum trudnica

Kolostrum - prvo tajna dojke i najbolja hrana za novo rođena beba. Smatra se da colostrum je žena počinje proizvoditi odmah nakon rođenja, ali to često događa tijekom trudnoće. Mnoge trudnice su jako zabrinjava pitanje: kada kolostrum trudnica? Stvar je u tome da, prema uvriježenom mišljenju zakašnjeli pojava kolostruma može značiti dolazak kasni mlijeka nakon porođaja, i probleme s dojenjem.

Kako se kolostrum u trudnoći?

Kolostrum - prekrasan proizvod ženskog tijela. Ovaj visoko-kaloričnu mlijeko 2,5 puta, sadrži velike količine proteina, vitamina A i C, te niz hormona, enzima i antitijela potrebna bebi prvih nekoliko sati života.

Ako kolostrum počinje proizvoditi u ranoj trudnoći, ona ima oblik žućkasto guste, ljepljive tekućine. Bliže napustiti kolostrum postaje više kao mlijeko - tekućina i vrlo blijed.

Na što se pojam javlja kolostrum?Nedvojbeno odgovor na to pitanje ne postoji, da smo svi različiti, a svaki žensko tijelo funkcionira na vlastitom programu. U većini slučajeva, prve kapi kolostruma proizvodi posteljica odmah nakon rođenja, međutim, ponekad buduće majke otkriti žućkasti iscjedak iz dojki - to je kolostrum - već četiri mjeseca trudna. Najčešće, kolostrum se oslobađa tijekom stimulacije dojki (kao što su masaža ili seksu). Ponekad to može uzrokovati stvaranje jakog udara ili dugotrajno izlaganje vrućini.

Odrediti koji tjedan se pojavi beba čekanja kolostrum, to je praktički nemoguće: Neke ženske grudi počinju svoj rad u drugom tromjesečju, a drugi nakon 32 tjedana bez kolostruma. Dakle, ne brinite o izgledu, ili, obrnuto, nedostatak kolostruma tijekom trudnoće.

To se događa da se, nakon što se pojavila u ranoj trudnoći, kolostrum nestaje prije rođenja. To je ujedno i norma. Brinuti o broju selekcija i ne isplati. Općenito, liječnici jednoglasno preporučuju trudnice ne uzimaju k srcu na pitanje u koje vrijeme iu kojoj količini dodijeljene kolostrum. To ne utječe na dojenje i mlijeko.

Je panika kada počne ističu kolostrum?

Promjene u mliječne žlijezde za vrijeme trudnoće često daje neku ženu puno nelagode: prsa raste, buja, a ponekad postaje bolno. Kada se pojavi kolostrum tijekom trudnoće, trudnica može osjetiti svrbež ili peckanje u prsima - to je normalno i jednostavno znači da vaše grudi pripremaju da obavlja svoju glavnu funkciju - proizvodnju mlijeka.

Međutim, ako ne postoji opasnost od spontanog pobačaja, pojava kolostruma, posebno u velikim količinama - vrlo nepovoljan znak, osobito ako patite od bolova u trbuhu i donji dio leđa, kao i brljanje. U tom slučaju, Kada je kolostrumšto je prije moguće posjetiti liječnika, jer postoji opasnost od gubitka djeteta.

Mogu li piti kolostrum?

Neki azijski narodi colostrum životinje (krave, kobile, koze) smatra poslastica: ona kuha i svježe piće, gosti su tretirani na skup i služio na velike blagdane. Neki budućnost i održava majka uvjereni da je potrošnja kolostruma će pomoći u uspostavi dojenja, povećavaju imunitet. Naravno, kad je riječ o proizvodima za životinje.

Vlastiti kolostrum piti nije nužno da pokušava pretočiti dragocjenu tekućinu može potaknuti proizvodnju oksitocin - hormona odgovorna za lučenje dojke i maternice kontrakcija. Drugim riječima, ako je moguće prijevremenog poroda.

Video: Drugi trimestar vitamina tijekom trudnoće, kolostrum, zavoj

Video: Priprema za dojenje u trudnoći

Video: iscjedak iz bradavice! Što je to? Značenje? Taktika!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kolostrum u trudnoćiKolostrum u trudnoći
Kolostrum u trudnoćiKolostrum u trudnoći
Iscjedak iz grudi u trudnoćiIscjedak iz grudi u trudnoći
Kako hraniti novorođenčeKako hraniti novorođenče
Jesu li bolne grudi u trudnoćiJesu li bolne grudi u trudnoći
Kolostrum prije menstruacijeKolostrum prije menstruacije
Kako Big bradavice tijekom trudnoćeKako Big bradavice tijekom trudnoće
Kolostrum kod trudnicaKolostrum kod trudnica
Što ako nema mlijeka nakon poroda?Što ako nema mlijeka nakon poroda?
Kolostrum prije rođenjaKolostrum prije rođenja
» » » Kada je kolostrum trudnica?