LadyVu.com

Gimnastika za bebe

Gimnastika za bebe

Teško rodio, svako dijete počinje istraživati ​​svijet oko nas. Preko osjetila, i najjednostavnije pokrete, beba pokušava da se upoznaju sa novom okruženju. Znanje o svijetu - to je važna faza u razvoju djeteta, tako da roditelji trebaju svaki mogući način kako bi se dijete u tom teškom pitanju za njega. Gimnastika za bebe - odličan način da se razvije pogonski sustav djeteta, kao i priliku za druženje i dobiti jedan od prvih osmijeha novog čovjeka. Pedijatri preporučuju svakodnevno izdvojiti oko 15 minuta masaže i gimnastika za dojenčad za prevenciju grčeva i raznih bolesti, kao i za jačanje tijelo djeteta. Postoji nekoliko jednostavnih pravila koje treba slijediti, rade vježbe s novorođenčetom:

 • Prvo, teretana nije ranije od jednog sata treba za dojenčad nakon jela, a najkasnije pola sata prije sljedećeg hranjenja;
 • drugo, gimnastika za dojenčad treba obaviti kada je beba snažan iu dobrom raspoloženju;
 • Treće, ne više od 15 minuta bi trebao biti potrošen na vježbama, a ne da maltretirati dijete teško. U gimnastici za bebe 1 do 6 mjeseci je važno, a ne trajanje radnog odnosa i njegove kvalitete;
 • i. Četvrto, ako je beba odoljeti radi vježbe, da ne bi trebali inzistirati - neće davati pozitivne rezultate, ali samo frustrirati dijete.

Gimnastika za bebe do 1 mjeseca

 1. Stavite dijete na leđa i ispraviti noge. Polako savijte noge u koljenima i obavljanje kružnim pokretima prema van. Nekoliko puta savijati i ispraviti svoje noge. Ove vježbe su neophodni za pravilno formiranje zgloba kuka.
 2. Stavite bebu na leđa i ispraviti svoje noge. Savijte noge i gurnuti vaše koljena na trbuh djeteta. Držite noge u ovom položaju 5-10 sekundi i ispraviti. Ova aktivnost potiče izlaznih plinova iz dječjeg trbuščić.
 3. Stavite bebu na trbuh. U tom položaju, beba počinje refleksno podići glavu. Ako je njegova peta zamijeniti dlan, a zatim grudnichok početi početak i pokušati puzati.
 4. Izvođenje dnevni masaža stopala djeteta. Teče pokreti masiraju pete i prstiju.

Gimnastika za bebe od 1 mjesec do 4

Gimnastika za bebe sa 2, 3 i 4 mjeseca je intenzivniji i raznolika.

 1. Stavite bebu na trbuh. Bend svoju desnu nogu u koljenu i dodir tvoj peta svećenicima. Učiniti isto s lijevom nogom.
 2. Postavite dijete na leđima. Bend svoju desnu nogu i dotaknuti koljeno u želudac. Lijeva noga u ovom trenutku treba biti ravna crta. Nakon toga, prebacivanje noge.
 3. Podignite bebu držeći ga ispod pazuha i nježno kružila tako da je njegovo tijelo bilo paralelno s podom.
 4. Stavite bebu na leđima. Uzmi svoje noge i gležnjeve, glatkom kružno gibanje koljena. Pokušajte da raspusti savijenih nogu djeteta u položaj od 180 stupnjeva. U ovoj vježbi važno je učiniti sve glatko.

Gimnastika za bebe od 6 mjeseci do 5Za bebe 5-6 mjeseci bi trebao biti pored nove vježbe, da obavlja sve vježbe gore opisane.

 1. Postavite dijete na leđima. Bend desnu nogu u koljenu i lijevu ruku u laktu i pokušati dobiti koljena na koljeno. Učiniti isto s lijevom nogom i desnom rukom.
 2. Nauči beba puzati. Da biste to učinili, stavite ga na trbuh, a kad se pojavi na ruku, zamjena ruku pod trbuh, a drugom rukom savijati noge u koljenima. Kada se dijete može samostalno bez podrške da se u tom položaju, lagano ga gurnuti na kretanje peta.

Nakon 5 mjeseci, možete izvoditi vježbe na lopti za dojenčad. Vježba lopta potiče djetetovu koštano-mišićni sustav i pravilno formiranje kostura. Gimnastika na fitball za dojenčadGimnastika na fitball često propisane za dojenčad koja zaostaju u razvoju. S djecom koja pate od bilo koje prirođene bolesti, treba početi raditi vježbe tek nakon preporuke pedijatrice. U pravilu, bolesna djeca propisati fizioterapije za dojenčad, koja pridonosi rješavanju zdravstvenih problema.

Mnogi od današnjih roditelja s rođenjem djeteta počinje razvijati s njima dinamičan gimnastiku za bebe. Flip-flops, flip, i druge naizgled složen za novorođenčad vježbe zapravo promovirati fizičku i duhovni razvoj djeteta. Dinamički gimnastika za dojenčad treba započeti samo nositi s instruktorom.

Video: Gimnastika i vježbe u vodi za bebe od 3 mjeseca

Video: Gimnastika za bebe - Dio 1

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Masaža za bebeMasaža za bebe
Korisne vježbe za bebeKorisne vježbe za bebe
Zglobne gimnastika BubnovskayaZglobne gimnastika Bubnovskaya
Plivanje za bebePlivanje za bebe
Što vježbe za novorođenče?Što vježbe za novorođenče?
Zglobni gimnastikaZglobni gimnastika
Beba spavati u 3 mjesecaBeba spavati u 3 mjeseca
Gimnastika za djevojčiceGimnastika za djevojčice
Moja dnevna rutina djeteta u 3 mjesecaMoja dnevna rutina djeteta u 3 mjeseca
Dinamički Gimnastika za malu djecuDinamički Gimnastika za malu djecu
» » » Gimnastika za bebe