LadyVu.com

Vitamini za zglobove i ligamente

vitamini za zglobove i ligamente

Nažalost danas nije neobično pojava bolova u zglobovima i ligamentima. Umjesto da se uključe u sebe, morate razumjeti uzroke nastanka boli, a to treba učiniti da biste dobili osloboditi od njega. Mnogi ljudi, posebice sportaši, čuo čak i „škripe”, koji objavljuje svoje zglobove. Stvar je u tome što oni mogu istrošiti tijekom vremena. Dakle, vaš zadatak je da se vitamini za zglobove i ligamente, koji će pomoći spriječiti pojavu boli. Oni se mogu naći u hrani ili kupiti u obliku tableta u apoteku. Sada se bliži pogled na popis korisnih vitamina za zglobova i hrskavice.

  1. vitamin A To potiče stvaranje tkiva i jača imunološki sustav. Zahvaljujući njemu, značajno smanjena zajednički proces starenja. Glavni uvjet - potrebu jesti vitamina u svom prirodnom obliku, a on se u voću i povrću crvene, zelene i žute.
  2. vitamin E da se spriječi pojavu artritisa i svih autoimune bolesti. Zahvaljujući tome ubrzava regeneraciju stanica i smanjuje broj slobodnih radikala koji ih uništavaju.
  3. vitamina C potiče apsorpciju vitamina kao što su A i E. Također sprječava utjecaj virusnih bolesti na zglobove i ligamente, ona aktivira antitijela koja ubijaju viruse. U osoba s oboljelim zglobovima su kronično nedostaje vitamina C u tijelu. I najvažnije djelo ovog vitamina - sinteza kolagena, od kojih se sastoje od ligamenata i hrskavice. Sve gore smatraju vitamini za ligamente i tetive moraju nužno biti u svakodnevnoj prehrani.
  4. vitamin D obvezna za ljude koji pate od bolova u zglobovima, kao što usporava proces razaranja tkiva. Potrebno je koristiti u kombinaciji s drugim vitaminima.
  5. B vitamini To pomaže da se smanji bol, kao i vraćanje tkiva zglobova i jačaju imunološki sustav u cjelini.
vitamini za zglobove i hrskavicu

S vitaminima za ligamente, Shvatili smo sada minerala.

  1. Bakar ima pozitivan učinak na kolagen i drugih vezivnog tkiva. Ovaj mineral sprečava uništavanje hrskavice i pozitivan učinak na staničnu respiraciju, kao i smanjuje štetne radikale.
  2. Selen pomaže da se smanji bol, kao i ozdravljenje oštećenog tkiva. Dakle, ona mora ući u kompleks vitamina, koji su preporučeni u liječenju problema sa zglobovima.


U ljekarni možete kupiti vitamine za zglobove glukozaminog, koji također ima pozitivan učinak na zglobove i sprečava uništavanje hrskavice.

Video: ligamenata i zglobova. TOP 5 najboljih složene dodaci za ligamente i zglobove.

Video: Vitamini za zglobove i ligamente

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Aktivni glukozaminAktivni glukozamin
Najbolje Vitamini za ženeNajbolje Vitamini za žene
Kako ojačati vaše zglobove?Kako ojačati vaše zglobove?
Vitamini za kožuVitamini za kožu
Sportska prehrana za zglobove i ligamenteSportska prehrana za zglobove i ligamente
Vitamini za vaše srce i krvne žileVitamini za vaše srce i krvne žile
Vitamini u namirnicamaVitamini u namirnicama
Upotreba želatine za zgloboveUpotreba želatine za zglobove
Što su vitamini u grožđu?Što su vitamini u grožđu?
Vitamini u voću i povrćuVitamini u voću i povrću
» » » Vitamini za zglobove i ligamente