LadyVu.com

Asafoetida - korisna svojstva i kontraindikacije

Asafoetida korisna svojstva i kontraindikacije

Začini - to je posebna kulinarska kategorija. Oni nisu hrana, ali je začini dati svakom jelu jedinstven okus. Međutim, mnogi začini također se koriste za povećanje korisnosti hrane. Na primjer, poznato je da su ljuta paprika i kurkuma pomaže ubrzati proces probave, prizemlje đumbir olakšava čišćenje, itd Ona ima mnoge korisne osobine i asafetida. Ovaj začin nije jako popularna među domaćicama, prvenstveno zbog svoje niske učestalosti. Osim toga, nije svatko voli specifičan miris i okus asafetida, koji govori nadimak „zlih duhova”. I doista, začin mirisa trule luk, malo je vjerojatno da će izazvati netko apetit plima. Stoga većinu Asafoetida miješati s drugim začinima, riži i kukuruzno brašno.

Sastav Asafoetida

Ovaj začin se dobiva iz korijena biljke istog imena, odnosno s posebnim lateksa, što oni sadrže. Nakon kontakta sa zračnom okruženju ne očvrsne da se formira ugrušak smole. A to je budućnost začina, koji tek treba pržena na maslacu i samljeti u prah. Suha tvar prisutna hing eterična ulja, ferulska kiselina, kumarini, terpene i druge aktivne tvari. U to se može usporediti s češnjakom i lukom, pa se koristi u Aziji, u rangu s ovim začinskim biljem.

Korisna svojstva i kontraindikacije AsafoetidaKada se pravilno koristi, začin može dati hrana vrlo neobičan okus plemeniti konotaciju. Obično se dodaje jelima od povrća, jer je „izgubio” u kombinaciji s mesom i ribom. Broj začina mora biti strogo dozirano, inače hrana može beznadno pokvariti.Osim izvornih obilježja okusa, korištenje Asafoetida je njegova pozitivna Asafoetida korisna svojstvaučinke na probavni proces. To optimizira crijeva, sprečava belching i nadutost, a također ima blagi analgetski učinak. Iz tog razloga, začin često koristi kao sastojak u raznim tradicionalnim lijekovima. Na primjer, to je uklonjena losione bol u zglobovima i bol u leđima, osloboditi glavobolje, itd

Osim korisnih svojstava i kontraindikacije su Asafoetida također na raspolaganju. Ne može se koristiti s alergijama, osoba s bolestima želuca, a oni koji pate od problema s kožom.


Video: ANSI Ayurveda ljekovitih svojstava

Video: ayurveda

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što začini dodaju se u mesu?Što začini dodaju se u mesu?
Prizemlje cimet - koristi i štetePrizemlje cimet - koristi i štete
Začini za mršavljenje - mirisna rješenje problemaZačini za mršavljenje - mirisna rješenje problema
Kardamom za mršavljenjeKardamom za mršavljenje
Posna fritule od tikvicaPosna fritule od tikvica
Začini za kuhano vinoZačini za kuhano vino
Kardamom - korisna svojstva i kontraindikacijeKardamom - korisna svojstva i kontraindikacije
Đumbir - kontraindikacijeĐumbir - kontraindikacije
Kurkuma - začinKurkuma - začin
Kurkuma - korisna svojstvaKurkuma - korisna svojstva
» » » Asafoetida - korisna svojstva i kontraindikacije