LadyVu.com

Kardio vježba

kardio vježba

Obuka se može podijeliti u 2 osnovne skupine: snage i kardio trening. Ako je prvi cilj ojačati mišiće, povećati svoju snagu, opterećenje je odlična kardio jača kardiovaskularni sustav i razviti izdržljivost.

Kardio i treninga snage

Mnogi se pitaju kada je najbolja stvar za učiniti kardio prije ili poslije treninga s utezima. Iskusni sportaši preporučuju radiš kardio nakon treninga. Od glikogena u mišićima već otišao, tijelo će uzeti energiju iz masnog tkiva. Najveći gubitak masnoća počinje na oko 20 minuta, pa kardio trening bi trebao trajati najmanje 20-30 minuta. Za one koji žele da se brzo gube na težini i smanjenje tjelesnih masnoća se preporučuje raditi kardio na prazan želudac, oko 40-50 minuta.

Za najbolji masnoće spaljivanja potrebno je pratiti svoj kardio puls. To bi trebao biti 60-70% vašeg maksimalnog broja otkucaja srca, koji se izračunava prema formuli 220 minus vašoj dobi, gdje je 220 - je maksimalni broj otkucaja srca za osobu. Na primjer:

220-26 = 194194 * 0,7 = 135,8 - gornja granica impulsa hodniku.

194 * 0.6 = 116.4 - donja granica impulsa hodniku.

Tako ćete dobiti najbolje rezultate od kardio opterećenja.

kardio fitness oprema

Ako ste u teretanu po prvi put, onda možda ste zbunjeni po izboru i pokušajte saznati kakva je kardio vježba stroj učinkovito: ergometar, bicikl, stepper, itd Svaki staviti pritisak na različitim mišića, ali, kao što je već rečeno, ako je vaš cilj za obavljanje kardio vježbe za mršavljenje, bez obzira na ono što simulator zaustavite izbora, glavna stvar da gledaju svoj puls. U pravilu, moderni simulatori opremljen potrebnim senzorima, tako da monitor ćete vidjeti sve figure, te će biti u mogućnosti da lako nositi teret, tako da je broj otkucaja srca ostaje u željenom rasponu. Alternativa bi bila monitor otkucaja srca, što je vrlo lako naći u sportskoj trgovini. Također je dobro da ćete biti u mogućnosti pratiti učinkovitost vježbanja u jutarnjim ili večernjim satima trčati izvan dvorane.

Također treba spomenuti i kardio trčanje u simulatoru ili na ulici. Ova vrsta treninga može se provesti na klasičan inačicu udoban tempom i pridržavaju se tijekom cijele utrke, a dati prednost u intervalima trčanja. Učinak kardio vožnji u drugoj varijanti je učinkovitiji i omogućuje vam da brzo razviti ne samo izdržljivost, ali i povećati svoje brojeve brzine. Interval trčanje (naizmjenično udaljenosti koju prolaze uz maksimalnu brzinu i udaljenost na kojoj vas za ruku) je osnova za pripremu profesionalnih sportaša, ali također možete lako ih uklopiti u svoj raspored.

Vrlo popularan u publici ima kardio vježbe bicikla, kao i mnogo toga više od traci. kardio trčanjeDa, to će dodati raznolikost u vaš trening i dati željeni učinak, ali ako imate priliku za kupnju ili najam bicikla, ne želim se vratiti na svoje analogne u hodniku. Osim činjenice da se slika ispred vas se stalno mijenja, a možete posjetiti vrlo slikovito mjesto, na takvim putovanjima troši mnogo više energije nego simulatoru. Teren kontinuirano transformira, brda ustupiti porastu, jame i druge prepreke koje treba prevladati na različite načine, tako da je cilj približiti brže dobili osloboditi od viška težine.

Ako trening snage se ne preporuča na dnevnoj bazi, a mišići trebaju odmor prilagoditi na stres, moguće je dogovoriti opterećenja kardio svaki dan i uspješno sagorijevati višak masnoća.

Video: Najbolje kardio vježba kod kuće - rade zajedno

Video: Kardio za masnoće spaljivanja bez skakanje i trčanje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kardio za mršavljenjeKardio za mršavljenje
Kardio na prazan želudacKardio na prazan želudac
Kardio za mršavljenjeKardio za mršavljenje
Aspirin kardio - analoziAspirin kardio - analozi
TrzajTrzaj
Koliko puta tjedno je potrebno baviti sportom?Koliko puta tjedno je potrebno baviti sportom?
Trening snage za mršavljenjeTrening snage za mršavljenje
Kardio za mršavljenjeKardio za mršavljenje
Kardio za mršavljenjeKardio za mršavljenje
Kapilar kardio uz koenzim Q10Kapilar kardio uz koenzim Q10
» » » Kardio vježba