LadyVu.com

Masti u hrani

masti u hrani

Sigurno možete pretpostaviti da su masti u hrani su često uzrok previše u struku. To je istina: on je u masti leži najveći broj kalorija, ali ponekad je teško nositi se s ljudskom ljubavlju za masne hrane. Ne samo da je osoba pridržava standarda - masti treba nadoknaditi ne više od 20% dnevne prehrane (oko 40-50 g). Čips, bilo pržena hrana, torte i kolače, kobasice - sve to vam omogućuje da brzo prelazi normu, čak i ako jedete vrlo malo takvih proizvoda. Ako odaberete namirnice koje su niske u masti, najvjerojatnije, od vas će imati daleko manje problema s prekomjernom težinom.

Sadržaj masti u hraniMože se podijeliti na sve jedemo u nekoliko skupina na temelju količine masti u hrani. Prema sadržaju masti pet kategorija može se odrediti na 100 grama proizvoda koji ukazuju na namirnice koje su bogate mastima i koji - niske masnoće.

  1. Hrane visoke u masnoće (80 grama). Ovo povrće, maslac, ghee (uglavnom biljna mast predstavljen u točno vrsti proizvoda), margarin, mast, kuhanje masti. Sve to potrebno je koristiti hrana je ograničen, jer takvi proizvodi mogu dovesti do naglog debljanje ako se previše zanositi.
  2. Proizvodi s višom masti (20 do 40 grama). To je gotovo sve vrste sira, kiselog vrhnja i masti (20% masnoće), pataka, gusaka, svinjetine i kobasica svih vrsta, mliječni kobasica, papaline, bilo kolača, čokoladu, halva. Takvi proizvodi također treba koristiti vrlo oprezno i ​​štedljivo, jer, za razliku od prve skupine, koja se obično koristi postupno, mnogi ne znaju korake u tim proizvodima.
  3. Proizvodi s umjerenim udjelom masti (10 do 19,9 grama). Ova mast sir, sir, sladoled, jaja, janjetina i piletina, govedina, kobasice, čaj i dijetalna kobasice, kao i masna riba - losos, jesetra, skuša, haringa, kavijar. Ovi proizvodi se preporučuje da se koriste na redovnoj osnovi, jer su na relativno niskim sadržajem masti mogu lako uklopiti u bilo koji način ishrane, zbog čega su temelj ispravnog, uravnotežene prehrane.
  4. Proizvoda s niskim sadržajem masti (od 3 do 9.9 grama). To mlijeko, mast jogurt, mliječni sladoled, Bold sir, govedina, nemasna ovčetina, konj skuša, skuša, losos, haringa, mršav, pečenje, sprat i fondant bombona. Ovi proizvodi mogu biti uključeni u prehrani bez straha, jer čak i ako koristite njihove relativno velike, to nije toliko štete na vas i vaš lik, ali će dati tijelo treba masti.
  5. Proizvodi s malo masnoća (manje od 3 grama). Ovaj grah, žitarice, mliječni protein, low-mast sir, bakalar, oslić, kruh, smuđ, štuka. Jesti ti proizvodi su apsolutno siguran, pogodni su i za one koji se pridržavaju stroga dijeta za mršavljenje.

Nepotrebno je reći da je hrana koja sadrži masti, imaju različite stupnjeve korisnosti za organizam. To ovisi o vrsti masti.

Masti u hrani: korisni i štetniNezasićene i polinezasićene masti za ljude - najkorisniji, a oni su u hrana koja sadrži mastidostupna biljno ulje. Zasićene masne kiseline, naprotiv, teško, teško probavljiva, a ne vrlo korisno za osobu (ovaj ovčetine i govedine masti, mast, palmino ulje). Hrana s zasićenih masti treba ograničiti u prehrani. Dakle, ukratko:

  1. Hrana koja sadrži zasićenih masti - sir, yachny žumance, masti i mesa, loja, škampi i jastoga, mlijeko i mliječni proizvodi, čokolada, krem, palmino ulje, kokosovo ulje i maslac.
  2. Hrana koja sadrži nezasićene masti - kikiriki, masline, perad, avokado, perad, indijski oraščić, maslina i kikiriki ulja.
  3. Hrana koja sadrži polinezasićene masti - bademi, sjemenke suncokreta, orasi, riba, kukuruza, lana, uljane repice, ulje sjemenki pamuka, suncokreta i soje ulja.

Video: Šećerna bolest. Liječenje dijabetesa tipa 2: masti u hrani. + 38-067-992-40-62

Video: Škola prehrana VITAMAKS. masti №3

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Slana slanine - koristi i šteteSlana slanine - koristi i štete
Slanina kalorijaSlanina kalorija
Maslac - kalorijaMaslac - kalorija
Snaga za spaljivanje mastiSnaga za spaljivanje masti
Koliko dugo treba dnevno masti izgubiti na težini?Koliko dugo treba dnevno masti izgubiti na težini?
Proizvodi na kojima tovProizvodi na kojima tov
Koliko kalorija u masti?Koliko kalorija u masti?
Ono proizvodi životinjske masti?Ono proizvodi životinjske masti?
Koliko kalorija u odreska?Koliko kalorija u odreska?
Obrano mlijekoObrano mlijeko