Ljuti umak
Ne možemo zamisliti obrok bez umaka. Oni se savršeno nadopunjuju i poboljšati okus povrća i mesna jela, su neophodni za pripremu raznih začina i marinade. Drugim riječima, donijeti umaci spreman obrok tako reći „na umu.” Samo nekoliko kapi u bilo kojoj hrani - i ispred vas potpuno nova fino blagovaonom.
Pikantnim umacima sadrže puno vitamina C, poboljšava probavu i samo lijepo upuštati naše nepce.
Vruća umak od rajčica
sastojci:
- Rajčica - 300 ml;
- češnjak - 1 kom;.
- čili paprike - 1 kom;.
- Voda - 0,5 v;.
- cilantro - okus;
- sol - na okus.
Kako kuhati topli umak? Rajčica razrijedi s vodom i dobro promiješa. Češnjak očistite i cijeđenje kroz spadefoot. Čili i korijander moje sitno nasjeckajte. Posuda mješalice kombiniraju mješavinu od rajčice, češnjak masa, čili, korijandera i soli. Sve umutiti dobro dok ne postane glatko.
Pripremljenu smjesu prebaciti na tanjure i poslužite. Vruća umak od rajčica je spreman! On je savršen uz meso s roštilja i hamburgera.
Jedak chili
sastojci:
- rajčice - 2 kom.,
- paprike - 2 kom;.
- Češnjaka - 2 režnja;
- feferon - 4 komada;.
- pasta od rajčice - 2 žlice. žlice;
- Bujon - 300 ml;
- . Smeđi šećer - 1 žličica;
- origano - na okus.
priprema
Izrežite rajčice na kriške, paprika trake i širenja na lim za pečenje. Povrće Pecite u pećnici na 200 ° oko 50 minuta. Zatim lagano izvlačite papar i prebacuje ga u torbu, vezan, tako da nema para za bijeg. Rajčice očistiti od plenochki. Hot paprike natopljene mlakom vodom. Mi samljeti sve sastojke pomoću miksera, dodajte rajčice, origano, juhu i šećer. Zatim ulijte smjesu u posudu, staviti na vatru nakon vrenja i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
Poslužite umak i čili topla i hladna jela. On je nevjerojatno u kombinaciji s tjesteninom, rižom, krumpirom i bilo koje vrste mesa i ribe.
Kiselo ljuti umak
sastojci:
- krema 20% - 300 ml;
- sok od limuna - 1 žlica. žlica;
- senf - 2 žlice. žlice;
- Češnjaka - 2 režnja;
- kopar - 50 g;
- sol i papar - po želji.
priprema
Moj kopra, osuši i sitno nasjeckati. Češnjak, cijeđenje kroz spadefoot i pomiješati sve sastojke. Sol, papar na okus, promiješati. To je sve kiselo umak je spreman. Mi smo ga poslužiti uz meso i ribu.
Video: Pokušaj pikantnom umaku
Video: Vruća umak u kući - jednostavan recept
- Adjika rajčice
- Adzhika od zelene rajčice u zimi
- Adjika s hrenom
- Adjika s hrenom i rajčice za zimu
- Kečap od rajčice kod kuće
- Umak od limuna
- Slatko adjika za zimu
- Umak za shawarma
- Umak za shawarma kod kuće
- Ljuti umak paprika