LadyVu.com

Zagrijte se prije vježbanja

Zagrijte se prije vježbanja

Svaki sportaš zna da bez zagrijavanja prije vježbanja na ozbiljne fizičke aktivnosti ne može nastaviti. Ne zagrijavanje nije moguće postići dobre rezultate i povećava vjerojatnost ozljede. Kako napraviti zagrijavanje i kako to utječe na Vaše tijelo, što ćete naučiti u ovom članku.

Što je zagrijavanje prije treninga?

Zagrijte se prije bilo kakve vježbe zagrijavanja mišića. U nekim područjima naše tjelesne temperature može porasti do 38 stupnjeva nakon treninga. Kao rezultat toga, tkiva postaju plastični, što ih čini manje osjetljiva na uganuća i ozljeda. Tijekom zagrijavanja vježbe za poboljšanje cirkulacije krvi, povećava tlak i ubrzava rad srca. To stvara opskrbu kisikom, koji vam omogućuje da brzo prikazati sve nusprodukte koje su proizvedene tijekom vježbanja mišiće u ljudskom tijelu. Zagrijati prije pokretanja ili trening s utezima za naše tijelo postupno priprema za intenzivne opterećenja, koja izbjegava pretreniranost i umora.

Skup vježbi za zagrijavanje prije vježbanja može se podijeliti u dva dijela: osnovne i posebne. Tijekom glavna vježba zagrijava i osposobljavanje svih mišićnih skupina. U većini slučajeva, glavni dio zagrijavanja sastoji se od svjetlosti jogging i neke vježbe istezanja. Poseban dio zagrijavanja provodi se, ovisno o vrsti treninga tijelo očekuje. Ova vježba se priprema za velika opterećenja odgovarajuće grupe mišića.

Vježbe za glavnu treningaOsnovni fitness zagrijavanje se provodi prije, teretanu, snagu stroja, gimnastiku i druge vrste fizičke aktivnosti. U teretanu, obično se zagrijati sportaša trčanje pratiti. Trčanje je jedan od najboljih načina da se protežu i zagrijati mišiće. Dok trčanje se koriste gotovo sve mišićne skupine, tu je vježba disanja i cijeli teret ravnomjerno raspoređen. Stručnjaci ne preporučuju zamjenu trčanje vježbe bicikla, jer biciklizam su grijani samo noge i sve ostale dijelove tijela nisu uključeni. Jogging zagrijavanje prije vježbanja trebao početi s brzim korakom i postupno povećati tempo. Nakon 3-5 minuta tijelo je spremno za intenzivnijim opterećenja.

Nakon trčanja se obavlja zglobne vježba. Ovaj pojam se odnosi na zagrijavanje i istezanje svih zglobova i mišića. Najbrži i učinkovite smatra rotacijske vježbe za svaki dio tijela. Provesti zajednički zagrijavanje prije vježbanja preporučuje se od vrha prema dolje - na vratu,Vježbe istezanja prije treninga ramena, prsa, koljena, ruke, struk, koljena, gležnjeva. Nakon glavnog zagrijavanja možete početi raditi vježbe prije treninga.

Vježbe za poseban zagrijavanja

Izvođenje ove vježbe je opcionalno, ali poželjno. Ova vježba posebno preporučuje se prije treninga snage, koriste se kada je samo određenu skupinu mišića. Nakon što je proveo poseban zagrijavanje za ove grupe mišića, što je u ovim koncentrata povećan protok krvi.

Tijekom posebnog zagrijavanja prije treninga sve vježbe treba izvoditi brzo i intenzivno. Mašući rukama, push-up, pull-up i dobar protežu noge - osnovne vježbe za određene dijelove.

Iskusni sportaši upozorio - nikada zanemariti vježbe istezanja prije treninga. Smatra se da je bolje samo da se protežu svoje noge bez treninga nego u vlaku bez zagrijavanja.

Video: Univerzalni zagrijavanja prije treninga: 7 minuta [fitness djevojka]

Video: zagrijati cijelo tijelo prije bilo treninga!

Video: Zagrijte se prije vježbanja [Vježba | Bilo u obliku]

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Vježbe s bodibaromVježbe s bodibarom
Vježbe istezanja prije treningaVježbe istezanja prije treninga
TrzajTrzaj
Callanetics: malo stresaCallanetics: malo stresa
Zagrijavanje - garancija zdravljaZagrijavanje - garancija zdravlja
Aerobna tjelovježbaAerobna tjelovježba
Zašto bol u mišićima nakon vježbanja?Zašto bol u mišićima nakon vježbanja?
Kako se zagrijati prije treninga?Kako se zagrijati prije treninga?
Zagrijte se prije vježbanja u teretaniZagrijte se prije vježbanja u teretani
Zagrijati prije treninga snageZagrijati prije treninga snage
» » » Zagrijte se prije vježbanja