LadyVu.com

Vježbe za trudnice na fitball

vježbe za trudnice na fitball

Trudnoća - glavni vrijeme postaje žena i njezina majka ide rang. Ovaj put to nije potrebno provesti dan i noć u krevetu, ali možete jednostavno pronaći niša aktivnost. Svjetlo vježbe mogu se sastojati od joge, rad s fitball, aerobik, plivanje, itd

Danas gimnastika lopta - fitball - je lider u pripremi žena za porođaj, kao i podržavati njen fizički oblik za vrijeme trudnoće. Imajte na umu, u prvom tromjesečju trebali biti vrlo oprezni s bilo koje fizičke aktivnosti. Izuzetak su oni ljudi koji su aktivno sudjelovali prije trudnoće vježbe.

Punjenje na fitball za trudnice

Gimnastika za trudnice na fitball, kao i svaki drugi trening počinje sa zagrijavanjem. Uostalom, mi smo odgovorni za malog čovjeka u nama i treba zagrijati mišiće, ne bi ni minimalne frakture trauma i istezanje svyazok.Nemnogo planinarenje, zamjenjujući brzom usporiti. Isto tako naizmjenično ići na prstima, petama i napraviti peciva s petama na čarapu. Tu ne može biti više od pet puta sjesti polako. Obratite posebnu pozornost na dah, to bi trebao biti miran i dubok. Tijekom tog toplog izdisaja i udisanja ne može zadržati dah dulje od tri sekunde.

Vježbe za trudnice na fitball

Počnimo s fitball vježbi za leđa. Da biste to učinili, sjesti na loptu, držeći se za nešto, i početi pomicati, mijenjajući položaj u donjem dijelu leđa (crtež osam, naprijed-nazad, lijevo i desno). Ova vježba se radi najmanje deset minuta svaki dan.Fitball tijekom trudnoće je bitno za mnoge grupe mišića. Dakle, postoji cijeli niz vježbi koje će pomoći budućim majkama ojačati mišiće nogu i stražnjice. Mi vam reći o najučinkovitije. Dakle, ležeći na leđima, stavite jednu nogu na fitball, drugi imitiraju vožnju biciklom, prvo u jednom smjeru, a zatim s druge. Promijenite položaj noge ne više od 6-8 ponavljanja. Ostati u ležećem položaju, savijati lijevu nogu u koljenu, podigao ga, držati tvoj potkoljenica paralelna s podom. U tom položaju pokret je sporo kružna stopala.

Za jačanje mišića ruku, sjediti uspravno na fitball, pazeći donji dio leđa ne savijati. Branje gore budaletina, naizmjence podizati jednu ili drugu ruku do razine ramena. Ponavljajuće do 10 puta sa svakom rukom. Ako postanete teško zadržati ravnotežu, te je više vjerojatno da će se dogoditi već u posljednjem mjesecu trudnoće, malo ispuštati loptu.

Isti početni položaj, trebate se samo širiti noge razmaknute i blago nagnuti prema naprijed. Jedna ruka za naglasak staviti na bok, drugi zavoj u lakat oko 90 stupnjeva. Za dovršetak vježbe, savijati i ispraviti lakat. Izrada 8-10 puta, promijeniti ruku.

Punjenje na fitball nije previše teško, i ojačati mišiće prsnog koša:

  • Sjednite prekriženih nogu, ruke uzeti fitball i pokušati ga što je više moguće komprimirati. U isto vrijeme, pobrinite se da vam laktovi su paralelno s podom. Da li je 10-15 ponavljanja;
  • Sada smo ponovno sjesti na fitball, držite leđa rovnenko, držeći bućice ispred vas. Namazi ruke u stranu i vratiti u svoj prvobitni položaj, budite oprezni da ne savijati laktove. Također ponavljanja ne više od 15 godina.

Nekoliko riječi prije nego što smo razbiti u drugi set vježbi, htio bih platiti skokovima na fitball. Ova vrsta akcije je dovoljno da vam umrtvi u procesu donošenja borbe. Možete mijenjati vježbe na različite načine, od zdjelice ljuljanje završivši s istim skokovima.

Vježba na fitball nakon poroda

Kao što ste vidjeli, fitball - univerzalni loptu, koja je pogodna za ljude svih dobi. Dakle, to je vrlo zgodan da se bave i nakon porođaja. Osnovna, čak i tresti dijete može sjediti na fitball.

Punjenje za trudnice na fitball

Kao primjer, par vježbi:

  • Lezite na loptu, koja će se nalaziti pod donjem dijelu leđa, ruke iza glave. U tom položaju obavljati torzo skreće lijevo ili desno. Ne žuri. Ova akcija je dobro trenirao od strane mišića zdjelice;
  • sklekove na podu, koljena u isto vrijeme staviti na loptu. Leđa ne savijati. Sa svakim ponavljanjem, pokušati spustiti što niže moguće.

Uglavnom, one vježbe koje radite tijekom trudnoće, može aktivirati i nakon porođaja. Glavni uvjet je za kontrolu opterećenja na svoje tijelo.

Video: Fitball za trudnice. Irina Farkhutdinova "super mama"

Video: Tjelovježba za trudnice (na fitball) Vježba

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Nastava na fitball mršavljenjeNastava na fitball mršavljenje
Fitball gimnastika u vrtićuFitball gimnastika u vrtiću
Gimnastika za trudniceGimnastika za trudnice
Fitball za djecuFitball za djecu
Vježba na fitball mršavljenjeVježba na fitball mršavljenje
Vježba na fitball trbuh mršavljenjeVježba na fitball trbuh mršavljenje
Punjenje za trudnice - 1 mandatPunjenje za trudnice - 1 mandat
Nastava na fitball s bebamaNastava na fitball s bebama
Pilates za trudnicePilates za trudnice
Fitball za trudnice: jednostavne, korisne, zanimljiveFitball za trudnice: jednostavne, korisne, zanimljive
» » » Vježbe za trudnice na fitball