LadyVu.com

Vježba na fitball za dojenčad

vježbe na fitball za dojenčad

fitball - ogromna lopta, poznate mame u sportske aktivnosti i rađaonici. Zahvaljujući njemu mnogi uspjeli pronaći najudobniji položaj za perezhidaniya najbolnijih kontrakcija. Ako čekate predugo da ga kupi prije nego se beba rodi, trebali biste biti sigurni da se brine o njemu odmah nakon povratka iz bolnice, jer sada će postati vaš nezamjenjiv pomoćnik u brizi za dijete, pomažući mu zatišje, smiruje i samo zabaviti. I vježbe na fitball za dojenčad nisu korisni samo za jačanje mišića, koordinaciju razvoja, vestibularnog aparata, ali i dobra pomoć u glavnoj pošasti prvih mjeseci života - dojenački grčevi.

Kako odabrati fitball za dojenčad?

Veličina feetball za dojenčad, uglavnom, ne smeta. To je najbolje da se „zdravo Ball” (ovo je doslovni prijevod naziva školjke) s promjerom od 60-75 cm, uz očekivanje da mogu uživati ​​i odrasli. Ova lopta je korisno za bolesti kretanja, pomažući da se opustite leđa Mišići su stalno na našim prstima, i obnavljanje lik svoje majke nakon trudnoće, odrasla dijete može igrati sa fitball vlastite.Što tražiti prilikom kupovine:

 • elastičnost i čvrstoća materijala - na kvalitativno fitbole neće formirati nabora i bora;
 • Snaga - ovise o njoj elastičan svojstvima materijala. Dobra lopta može izdržati opterećenja do 300-1000 kg;
 • šavovi - idealno oni ne bi trebali biti vidljivi;
 • izdanak za pumpe mora biti skriven unutra, inače će ometati nastavu s djetetom na fitball;
 • površina - mora biti još, glatka, ne lijepi i ne skliznuti. Mnogi daju prednost feetball s prištićima za dojenčad, jer oni daju dodatnu masažu učinak i poboljšati cirkulaciju.

Punjenje na fitball za dojenčad

U posljednjih nekoliko godina, stručnjaci sve više preporučuju da majke novorođenčadi za gimnastiku na fitball. Za početak takvi razredi mogu imati nakon potpuno ozdravila pupčanu ranu i osnovana hranjenja režim, kao i spavanje i budnost, odnosno u dobi od 2-3 tjedna. Držite ih bolje ujutro, oko sat vremena nakon hranjenja, kada je mrvica je budan i dobro raspoložena. Kao pratnja, možete slušati glazbu.

Prvi korak je dati djetetu da se naviknu na novu temu, držati ga dobro iu svakom slučaju ne otpusti. Kada se beba navikne, možete nastaviti izravno u teretanu. Ovdje je primjer njegovih osnovnih elemenata.

Vježba na fitball za djecu do 1 godine

 1. „Tu i tamo” na trbuh. Dijete leži trbuščić na fitball i odrasli držati ga, stavi ruku na leđa i lagano ga ljuljala naprijed-natrag. Ova vježba poboljšava crijevnu cirkulaciju krvi, i tako pomoći da se nosi s kolikama i trenirali vestibularnog aparata.
 2. vježbe na fitball za grudnichkov1
 3. „Naprijed i natrag” na leđima - staviti bebu na leđima i radi sve na isti način kao u prethodnoj vježbi. To pomaže da se opustite mišiće leđa i dobro preventivno održavanje zakrivljenosti kralježnice i pomacima.
 4. vježbe na fitball za grudnichkov2
 5. „Proljeće” - dijete je na loptu u trbuhu, kao i odrasla osoba, držeći ga za noge, čini pokret proljeće. Dobro razvija sve mišićne skupine.
 6. vježbe na fitball za grudnichkov3vježbe na fitball za grudnichkov4
 7. „Automobili” - vježbe, kao i sve sljedeće, za bebe od 6 mjeseci i više iskusnih „gimnastičara”. Dijete počiva u fitball noge i odrasla podiže noge.
 8. vježbe na fitball za grudnichkov5
 9. „Zrakoplov”. Odrasli drži bebu na desno bedro i desne podlaktice, dijete leži na loptu na lijevoj strani. Odrasli nježno nekoliko puta „role” dijete s jedne strane na drugu. Zatim ponovite vježbu na drugu stranu.
 10. vježbe na fitball za grudnichkov6
 11. „Nabora” - beba leži na trbuhu, grleći loptu, odrasla držeći obje noge. Zatim ga lagano vuče na nju, valjanja na loptu - noge savijene u koljenima, guranje daleko od vas - ispraviti noge.
 12. vježbe na fitball za grudnichkov7
 13. „Jahač” - dijete se vratio na loptu. Za nekoliko sekundi ga odrasla osoba podiže u sjedeći položaj, držeći ravnotežu, a onda je ležao na leđima.
 14. vježbe na fitball za grudnichkov8
 15. „Uzmi malo” - može učiniti kada je dijete naučiti da se igračku. Nekoliko sjajnih zvečke treba staviti na pod i držati noge djeteta iz ležećeg položaja, držeći ravnotežu. Dijete će se izmjenjuju nositi na loptu kako bi dobili stavke.
 16. vježbe na fitball za grudnichkov9

Video: Fitball za djecu od 6 mjeseci. Naše vježbe na loptu. Nikalisa

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Fitball za djecuFitball za djecu
Vježba na fitball mršavljenjeVježba na fitball mršavljenje
Vježba na fitball trbuh mršavljenjeVježba na fitball trbuh mršavljenje
Gimnastika za bebeGimnastika za bebe
Nastava na fitball s bebamaNastava na fitball s bebama
Lopta za novorođenčadLopta za novorođenčad
Vježbe za trudnice 3 tromjesečjaVježbe za trudnice 3 tromjesečja
Fitball za trudniceFitball za trudnice
Fitball mršavljenjeFitball mršavljenje
Odabir fitballOdabir fitball
» » » Vježba na fitball za dojenčad